Nataša Bekvalac izazvala bijes glumaca

Angažman pevačice u ovakvoj jednoj predstavi izazvao je pravu pobunu među glumcima koji smatraju da je pevačicama posao da pevaju a ne da glume. Posebnu pažnju izazvalo je to što bi Nataša trebala da glumi nesrećnu srpsku kraljicu, ubijenu u Majskom prevratu sa svojim suprugom Aleksandrom Obrenovićem.

Zabava 31.08.2016 | 11:58
Nataša Bekvalac izazvala bijes glumaca
- To je isto kao kad bi Boris Tadić glumio Dragu Mašin. Ćutanjem jedino mogu da izrazim protest - rekao je Goran Sultanović za "Kurir Stars", inače prva zvezda mjuzikla i kabarea kod nas.

Svoju ogorčenost se nije trudila da sakrije ni glumica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, Branka Pujić.ngažman pevačice u pozorišnoj predstavi, izazvao je revolt pojedinih glumaca...

Naime, pevačica Nataša Bekvalac dobila je ulogu u mjuziklu "Tajna crne ruke" reditelja Ljubiše Ristića. Ona će igrati Dragu Mašin, a scenu će deliti sa nekim od najvećih imena našeg glumišta poput Svetozara Cvetkovića, Rade Đuričin, Dare Džokić, Tanje Bošković i Vlaste Velisavljevića.

Ovi glumci su osamdesetih godina prošlog veka igrali u predstavi i napravili od nje spektakl.

- Postoje fakulteti koje glumci treba da završe. U Srbiji ima barem pet odličnih glumica koje bi to fantastično odradile, ali su očigledno bitna neka druga merila i kriterijumi. Nataša je lepa žena, ali nije školovana za to. Sve i da se samo slika i da se od nje ne zahteva dramski momenat, njoj nije mesto u mjuziklu - rekla je Branka.

Feđa Stojanović takođe je opleo po novosadskoj Barbici.

- Iskreno, mene više ništa ne može da začudi u ovoj zemlji. Najbolje bi bilo da dođu ove s "Farme", to su veoma talentovane devojke možda bi mogle da konkurišu Nataši. Idealna podela, bravo! - bio je ironičan glumac.

Najveći trag u ulozi Drage Mašin ostavila je Ljiljana Blagojević ali je glumica bila nedostupna za komentar.

Povodom cele situacije oglasio se i jedan od autora teksta Puriša Đorđević, koji i ne zna ko je Nataša Bekvalac.

- Nemam pojma ko je ta Nataša. Nikad nisam čuo za nju. Tekst "Tajna Crne ruke" sam napisao pre više od 20 godina i zaista ne znam ko se danas bavi njime - bio je iskren Đorđević.

Međutim, bilo je i onih glumaca koji su pevačici pružili podršku i poželeli sreću u njenom pozorišnom debiju.

Gorica Popović smatra da je Nata odličan mamac za publiku.

- Nemam ništa protiv toga. Nataša je mamac za publiku. Mjuzikl je veoma zahtevan i drago mi je što se Ljubiša vraća na scenu- rekla je ona.

Iako je Nataša pre nekoliko godina imala sukob sa njegovim bratom Sergejem, glumac Branislav Trifunović je podržava u ovom projektu.

- Glupo je pljuvati kad ne znam zašto je reditelj izabrao baš nju. Ima i glumaca koji pevaju, igraju i vode emisije, pa ni tu ne vidim problem - smatra Trifunović.

Branislav Lečić kaže da svaki reditelj ima puno pravo da bira ko će igrati u njegovoj predstavi.

- Ja sam davno radio taj komad, baš sa Ljubišom, u Sava centru. Reditelj ima pravo da uzme i čistače sa ulice, političare, ali i neku zvezdu - bio je komentar Lečića.

Poznato je da Eva Ras uživa u društvu raznih pevačica sa kojima se druži i privatno, pa ne treba da čudi što je Bekvalčeva naišla na njenu podršku.

- Drago mi je što su je izabrali. Ona je izuzetno lepa žena, a za tu ulogu je potrebna lepotica. Nataša je skandalozna, a to nije lako. Fantastična je - rekla je Eva Ras koja nije krila oduševljenje novom koleginicom.

Mjuzikl "Tajna Crne ruke" premijerno će biti izveden 9. oktobra u Sava centru. Pored glumaca, na sceni će se pojaviti i 20 balerina kao i jedan bik, koji će biti deo scenografije.

Inače, Nataši ovo neće biti prva uloga, s obzirom da se već oprobala kao glumica u serijama "Neki novi klinci" i Žene sa Dedinja".

Ovo nije prvi slučaj angažovanja pevačica kao glumica. Pre nekoliko godina proslavljeni reditelj Emir Kusturica uzeo je za svoju predstavu "Dom za vešanje", pevače i "Zvezde Granda" Milicu Todorović i Stevana Anđelkovića. Milica je kasnije, zahvaljujući iskustvu koje je stekla uz Kusturicu, imala epizodnu ulogu u američkom filmu "Običan čovek", gde je igrala sa oskarovcem Benom Kingslijem.

(Srbija Danas/Kurir Stars)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Maja

01.09.2016 08:36

Bože svašta. Pomiješale se babe I žabe. Čudno vrijeme došlo, samo da što prije prođe.

ODGOVORITE
Name

Ivo

01.09.2016 16:04

Postoje žene koje rasponom svojih nogu ostvaruju ciljeve. Evo jedne takve.

ODGOVORITE