Video: Robi Kin se oprašta od selekcije Irske poslije 18 godina!

Došao je kraj! Jedan od najboljih irskih fudbalera u istoriji Robi Kin oprašta se u sredu od nacionalnog dresa.

Fudbal 31.08.2016 | 17:00
Video: Robi Kin se oprašta od selekcije Irske poslije 18 godina!
Pre nego što dođu u Beograd na kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Irci će u sredu ugostiti Oman u prijateljskoj utakmici. Duel se igra na stadionu “Aviva” u Dablinu, a očekuje se veliki spektakl, jer će Robi Kin poslednji put obući zeleni dres.

Legendarni napadać (36 godina) je debitovao za reprezentaciju 1998. protiv Češke kada je imao 18 godina. Do danas je odigrao 145 mečeva, a postigao je 67 golova. On je apsolutni rekorder Iraca u obe kategorije

“Ovo je jedna emotivna i nestvarna nedelja za mene. Dugo sam se plašio da će doći ovaj dan, ali je sada pravo vreme. Poručio bih navijačima da je ovo bilo neverovatno putovanje i nešto što nikada neću da zaboravim. Sreda veče će biti puna emocija. Jedino šta sam uvek želeo je da dam sve od sebe za moju zemlju. Odlučujući momenat u mojoj karijeri je bio kada sam postao kapiten Irske, a imao sam 26 godina”, rekao je Kin, a preneo je BBC.

Za njega je igranje za reprezentaciju imalo posebnu draž, a pogotovo kada je igrao sa starijim bratom Rojem. Učestvovao je na Svetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, kao i na evropskim šampionatima 2012. u Poljskoj i Ukrajini, te ove godine u Francuskoj.

“Za mene je uvek lepo da se vratim u reprezentaciju. To mi je druga kuća”, istakao je Kin.

U bogatoj karijeri, igrao je za Vulverhempton, Koventri, Inter, Lids, Totenhem, Liverpul, Seltik, Vest Hem, a sada je član LA Galaksija.



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar