Analiza: Radiće metla u Partizanu: Nikolić razmišlja da promjeni golmana! I još...!

Sklanja Balažica i Radovića, “vise“ Mihajlović i jedan napadač! Trener crno-belih razočaran izdanjima pojedinaca ostaje dosledan najavi da povuče radikalne poteze!

Fudbal 26.08.2016 | 23:30
Analiza: Radiće metla u Partizanu: Nikolić razmišlja da promjeni golmana! I još...!
Prvi ceh je platio Ivan Tomić. Ustao i otišao. Za stolom su ostali mnogi, nastavili da “okreću ture“ - kako igraju neko bi rekao i da su se zapili - pa je račun postao neshvatljivo veliki. Neko mora da ga plati. Marko Nikolić isprva nije želeo da upire prstom u pojedince, niti da predlaže “udaranje po džepu“, međutim, shvatio je da nepopularne mere mora da povuče.

Makar bolelo. A mnoge će zaboleti. MOZZART Sport saznaje da je šef Partizanove struke uporan u nameri da istera na čistac anomalije zatečene u svlačionci crno-belih i u naredne dve sedmice oformi tim po svom ukusu. Mada, valja podsetiti da je to vraški težak posao, jer ovu ekipu nije selektirao, a osim poslednjeg novajlije Uroša Đurđevićasvi igrači dovedeni su pre nego što se uhvatio u koštac sa problemima, koje sad mora da rešava po hitnom postupku.

Narod bi rekao: “radiće metla“ u Partizanu. Tako će i biti, jer su pojedinci svojim postupcima do te mere iritantni na terenu, neki i van njega - što je tek problem koji niNikolić ni sportski direktor Ivica Iliev ne znaju kako da reše - da su rezovi neophodni. Počeće od golmana. Pre ili kasnije, jer novi trener nije baš zadovoljan kako je posao od njegovog dolaska obavio Bojan Šaranov i zato razmišlja da među stative pošalje Filipa Kljajića.

Navodno su Nikoliću izuzetno zasmetale pogrešne procene Šaranova na derbiju sa Vojvodinom, ali i primljeni golovi u Novom Sadu protiv Spartaka i zato je sve bliži odluci da na gol-crtu vrati Kljajića. Tim pre što njegove kvalitete ceni još iz vremena zajedničke saradnje u Radu, odakle ga je i doveo u zimu 2014. godine i deset meseci kasnije, posle dokazivanja u Teleoptiku, dao šansu da debituje za prvi tim. Jedina Nikolićeva dilema je da li da rokadu napravi odmah za susret sedmog kola Superlige, upravo sa Građevinarima (subota, 19 časova) ili da je odloži po okončanju reprezentativne pauze. Valja napomenuti i da Nemanja Stevanović, doveden iz Čukaričkog, ionako nije bio planiran da brani odmah, pa mora da čeka svoj red u Partizanu.

Nikolić je odmah po dolasku promenio levog beka i umesto ne preterano ubedljivog Miroslava Bogosavca na toj poziciji promovisao Nemanju Miletića, a prema najavama iz “Zemunela“ očekuje se da ponovo rotira štopera. Kako se Sedrik Gogua oporavio od povrede kolena i spreman je da igra već u subotu, trener Partizana biće prinuđen da na klupu vrati Gregora Balažica, kome je ukazao šansu na minula tri meča, ali Slovenac jednostavno nije bio na nivou partija pre povrede, zbog čega je stručni štab procenio kako je zimski novajlija iz finskog SJK-a trenutno bolje rešenje. Mada, bio je i Gogua prethodnih dana “na ribanju“ kod sportskog direktora Ivice Ilieva, koji mu je zamerio na nonšalantnom pristupu u pojedinim utakmicama, ali dobio i uverenje da se takve greške 21-godišnjeg štopera više neće ponavljati.

One koje prave igrači veznog reda su toliko besmislene da bi Marko Nikolić verovatno promenio sve osim Evertona Luiza. Toliko petljanja u igri, loših rešenja, pogrešnih pasova, odsustva kreakcije ili loše završnice kakvu su u minulih nekoliko rundi pokazali Miroslav Radović i Nemanja Mihajlović - u pojedinim trenucima i Saša Ilić (mada, njemu svaka čast, jer se ponekad čini i da nema s kim da igra) - dodatno je iznerviralo Nikolića, zbog čega je prinuđen da posegne za novim rešenjima. Olakšavajuća okolnost po trenera je saznanje da se od povrede, znatno pre vremena, oporavio Marko Janković, pa će igrati protiv Rada po desnom krilu, dok je Nikolić sve bliži realizaciji ideje da umesto Radovića starter bude Leonardo da Silva Soza. Brazilac skoro ništa nije pokazao otkako je doveden, međutim, dao je gol Spartaku i procena je svih u klubu da više nema šta da se čeka, te da mora i jednu utakmicu da počne, kako bi opravdao gromoglasne najave o “igraču kakav nije viđen na našim terenima“.

To znači da mesto startera u ulozi centalnog veziste gubi Saša Ilić, mada kapiten i nije projektovan da bude u prvih 11, već da ulazi s klupe kad ekipi ne ide, dok je posebno zanimljiv status Nemanje Mihajlovića. Najbolji Partizanov pojedinac iz prolećne sezone na početku nove nije ni izbliza igrač kakav se predstavio Grobarima. Nema njegovih prodora, asistencija, stvaranja šansi napadačima... Mihajlovićeva jedina prednost u ovom trenutku je činjenica da nema ni odgovarajuće zamene, pa je Marko Nikolić pri stavu da mu pruži još koju šansu, ali ne bude li crno-bela “sedmica“ značajno popravila formu biće tumbanja tima, kako bi se popunilo i mesto levog krila.

Od dolaska Marka Nikolića Partizan igra sa dva špica. Uglavom su tandem činili Valeri Božinov i Nikola Đurđić. S obzirom da je Uroš Đurđević tek stigao i da prema prvim procenama nije fizički spreman da debituje u subotu, bugarski internacionalac i novajlija iz Augzburga imaće još jednu priliku da poprave utisak o zajedničkoj saradnji. Čak i da u tome uspeju jasno je da će jedan morati na klupu posle pauze - jer će Đurđević biti spreman - a dosadašnje partije ukazuju na to da se za mesto rezerviste ubedljivo kandidovao Nikola Đurđić, uz Radovića najzvučniji, svakako i novajlija koji je najviše razočarao u Partizanu.

Neke od navedenih promena Marko Nikolić će izvršiti odmah, neke dok bude reprezentativna akcija, a kad se Partizan ponovo sredinom septembra vrati obavezama u Superligi, projekcija njegovog tima trebalo bi da izgleda ovako: Kljajić - Vulićević, Gogua, Milenković, Miletić - Everton - Janković, Leonardo, Mihajlović - Đurđević, Božinov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar