Protiv zloupotrebe referenduma je SDS

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić rekao je da SDS nije protiv referenduma, ali jeste protiv njegove zloupotrebe radi sitnih, sopstvenih i stranačkih interesa.

Republika Srpska 25.08.2016 | 18:45
Protiv zloupotrebe referenduma je SDS
Bosić je na konvenciji banjalučkog SDS-a ocijenio da je puno priče u javnosti o referendumu o Danu Republike, kao i da je predsjednik Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik time dobio šta je htio.

Zakazivanje referenduma sedam dana prije lokalnih izbora govori da primarni cilj nije bio da se riješi pitanje Dana Republike, već da se utiče na rezultate izbora, kaže Bosić i dodaje:

"Vjerujem da su građani Srpske toga svjesni".

Kada je riječ o predstojećim izborima u Banjaluci, Bosić je naveo da SDS i koalicioni parneri sigurno neće ponoviti grešku od prije četiri godine.

"Da smo tada izašli sa jednim kandidatom desile bi se značajne promjene u protekle četiri godine, ne samo u Banjaluci već i u Srpskoj. Glavna bitka za promjene je u Banjaluci i Savez za promjene i SDS su spremni, a na Banjalučanima da odluče da li će i dalje da žive u ovakvom društvu ili će glasati za promjene", napomenuo je Bosić.

On je rekao da će gubitak vlasti SNSD-a u Banjaluci značiti put za promjene na nivou Republike Srpske. Bosić je rekao i da je ubijeđen da će Savez za promjene pobijediti i da taj optimizam proističe iz činjenice da su prije četiri godine zajedno imali ubjedljivu pobjedu koju su na neki način ispustili.

"Zbog te greške je Milorad Dodik uspio da se provuče na izborima za predsjednika Srpske. Znači Banjaluka je i prije četiri godine glasala za Savez za promjene, ali da nismo podijelili svoje glasove bila bi skroz drugačija situacija u Srpskoj. Ne bismo se bavili svađama i konfliktima, već bismo pričali kako da bolje živimo", ocijenio je Bosić.

Na konvenciji Gradskog odbora SDS-a Banjaluka večeras su predstavljeni izborni program i kandidatska lista za odbornike u gradskoj skupštini.

Konvencija je održana u dvorani "Obilićevo", a skupu su prisustvovali i potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić, predsjednik Gradskog odbora Predrag Vulin, te kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić.

Bosić će večeras prisustvovati i konvenciji Saveza za Gradišku na kojoj će biti predstavljen kandidat Saveza za načelnika opštine Gradiška Zoran Latinović i kandidatska lista za lokalnu skupštinu.

(BN televizija/Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

dnk

25.08.2016 19:38

Ovo je najkorektniji i najposteniji politicar u BIH.Sve jasno i iskreno kaze za razliku od ovih rezimskih demagoga!

ODGOVORITE
Name

Jovo

25.08.2016 22:10

Tacno....mislim da upravo zato mnogi i nece izaci na referendum jer je s e jasno ko dan a i narod hoce posao pa tek onda se moze govoriti o praznicima...ovako praznujemo svaki dan jer nas je sve vise bez posla.

Name

Stefan S.

25.08.2016 19:44

Uporedjivati izbore u BL prije cetiri godine i sada nema veze s mozgom. Zasto? Kao prvo Radojcic nije Gavranovic, a i opoziciju je narod prije cetiri godine gledao kao opoziciju. To danas svakako vise nije slucaj. Treci razlog zbog kojeg SNSD ponovo dobija izbore u BL je isti kandidat opozicije (Cavic). Cetvrti razlog je sto je SDS u BL u medjuvremenu ostao bez 4 odbornika ili poslanika. SzP cevse poslije ovih izbora raspasti kao . . . Cavic ce traziti krivca. Ovi ce u Cavicu traziti krivca. Sve to PDP jedva ceka :) Idu parlamentarni i treba uci u vlast. Ocigledno ce to uz SNSD ici lakse. Ne treba tu biti politicar ili Vaskovic. Ovo zna svaki prosjecni covjek koji bar svaku drugu vece prati vijesti. Jadna je ova opozicija i mi sa njima.

ODGOVORITE
Name

dnk

25.08.2016 20:57

Ti si opozicionar isto koliko i Željka Cvijanović.Idi na sajt nezavisnih novina pa tamo prosipaj prorezimsku priču i svoje stručne analize.

Name

Marko Kraljevic

26.08.2016 06:35

A zasto tamo? Je li ovo ovdje rezervisano za SDS?

Name

Banjalučanin

25.08.2016 20:27

Radojičić gubi izbore... Tu nema dileme...Ni SNSD ga neće podržati ....

ODGOVORITE
Name

Branka

25.08.2016 20:28

Čavić je novi gradonačelnik. Vidjećete...

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.08.2016 07:00

Ima da se usrećite s njim!

Name

Banjalučanin od prije rata

25.08.2016 21:16

Ovi ovakvi, skrpani, odasvud skupljeni, takozvani Banjalučani, neće promjene. Da hoće, na onaj miting u parku Mladen Stojanović, u maju, izašlo bi bar 30,000 samo Banjalučana. A nije ih izašlo ni 10,000. Večina je bila sa strane. A Banjaluka broji 200,000 stanovnika. Ako im je dobro, neka im je.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

25.08.2016 21:51

Istina Bosiću Banjaluka je izgubljena vašom greškom. Pametni uče na svojim greškama.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.08.2016 21:56

Evo ga, probudio se Bosiċ...

ODGOVORITE
Name

Ja ne kontam.ba

25.08.2016 22:07

Pa jesi li za referendum ili ne?Nema suplje.Da ili ne? J.bo bi se, a da ne udje.

ODGOVORITE
Name

izbor

26.08.2016 06:57

Papci! Ima ih jos.

ODGOVORITE