F1 - najava: Novi okršaj Rozberg - Hamilton na Spa Frankoršampu

Rozberg ocenio da ima najbolji bolid i da jedva čeka trku Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, a Hamilton da želi da nastavi niz pobeda.

Ostali sportovi 25.08.2016 | 23:30
F1 - najava: Novi okršaj Rozberg - Hamilton na Spa Frankoršampu
Šampionat u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda u Belgiji, posle mesec dana pauze.

Vozač Mercedesa Niko Rozberg je pauzu iskoristio da analizira šta je pošlo naopako u poslednjih nekoliko trka, pošto je u jednom trenutku imao 43 boda prednosti u odnosu na klupskog kolegu Luisa Hamiltona, ali je Britanac na pauzu otišao sa 19 bodova prednosti.

"Znam da imam najbolji bolid i veoma sam motivisan da se vratim na stazu. Kao da počinjem od nule", rekao je Rozberg.

Zbog mehaničkih problema Hamilton nije pobedio u prvih pet trka, kada je Rozberg posle četiri vezane pobede na startu napravio prednost, ali je trostruki svetski prvak posle toga pobedio u šest od sedam trka i poveo u generalnom plasmanu.

Rozberg, koji još nema pobedu u Belgiji, rekao je da je sve što se desilo u prvom delu sezone prošlost i da se okreće novim izazovima.

Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedelju od 14 časova, a ako bude najbrži, Hamilton će ostvariti 50. pobedu u karijeri i učvrstiti prvo mesto u plasmanu. On bi tako uvećao šanse da i treću uzastopnu godinu osvoji šampionsku titulu.

"Prvi deo sezone je bio promenljiv i lepo je biti u ovoj poziciji. Veliko samopouzdanje mi daje način kojim smo moj tim i ja obavili prethodne trke", rekao je Hamilton, koji je do sada pobedio u dve trke u Belgiji.

U prošlogodišnjoj trci Hamilton je imao pol poziciju i pobedio, a Rozberg je zauzeo drugo mesto.

"Spa je sjajna staza, staza u kojoj vozači uživaju. Ovo je bilo nekoliko ponosnih nedelja za britanski sport... Trudiću se da britanska zastava ostane visoko", rekao je Hamilton.

Menadžment Mercedesa nada se da će drugi deo sezone proteći bez tenzija, posle sudara dvojice njihovih vozača na trkama u Španiji i Austriji.

Nakon incidenta u Španiji Hamilton i Rozberg su se povukli iz trke, dok je posle sudara u poslednjem krugu u Austriji, Hamilton pobedio a Rozberg je pao na četvrto mesto.

Iako je saopštio da neće biti uvođenja timskih naredbi, što znači da vozači mogu da se trkaju jedan protiv drugog, Mercedes je Hamiltonu i Rozbergu jasno stavio do znanja da neće prihvatiti još jedan njihov sudar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar