Dodikov pucanj u Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nezaustavljivo grabi ka referendumu uništavajući na taj način i svaku pomisao građana ovog entiteta da će dočekati vrijeme u kojem će živjeti normalno.

Republika Srpska 25.08.2016 | 22:59
Dodikov pucanj u Republiku Srpsku
Izgleda da će ovaj put Dodik ispuniti referendumsko obećanje i na taj način ispaliti metak u samu Republiku Srpsku. Sigurno ne smrtonosan, ali dovoljan da joj umrtvi sve organe koji su koliko toliko funkcionisali do sad.

Umjesto ljubavi prema Republici Srpskoj o kojoj toliko priča, Dodik prije svega pokušava referendumom o Danu Republike, zakazanim za 25. septembar, da zaustavi svoj strmoglavi politički pad i spase se mogućeg poraza na lokalnim izborima u oktobru. Nije Dodika mnogo briga za narod, koliko razmišlja o optužnicama koje mu, barem sudeći prema medijskim natpisima, vise iznad glave, o gubitku vlasti, a samim tim i uticaja nad cjelokupnom tajkunskom hobotnicom koja se ugnjezdila u Republici Srpskoj. Zato je po njemu ovaj referendum postao "biti ili ne biti za srpski narod u BiH".

Ko to kaže, osim Dodika naravno? Zašto je taj referendum o danu Srpske toliko bitan za opstanak Srba na ovim prostorima? Zašto bi njegovo neodržavanje ugrozilo interese srpskog naroda? Pa ne bi, samo nema nikoga ko smije to da kaže, a čija riječ bi se čula.

Akademska zajednica zatvorena u svoje torove na fakultetima bezbrižno ćuti, jer plata im je redovna, a i sami nisu neki veliki stručnjaci. Opozicija je u nokdaunu, jer Dodik je uvijek korak ispred njih. Mediji u Republici Srpskoj, inače većinski pod stranačkom kapom, oprezno biraju riječi koje stavljaju uz referendum (mora biti održan, volja naroda, demokratsko pravo, opstanak srpskog naroda...).

I kako onda da obični građani uopšte i znaju šta ih očekuje. E, pa zato će nakon što svi kolektivno izađu 25. septembra na glasačka mjesta, zaokruže već svima poznat odgovor, ostati zatečeni kad uvide da ih je Dodik propisno zajebao i da su ustvari glasali protiv Republike Srpske.

Pitate se kako? Da krenemo…

1. Postojećim zakonom o referendumu u Republici Srpskoj uvodi se građanski sistem odlučivanja "jedan čovjek-jedan glas", a Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH odlučivanje je definisano kao konsenzus predstavnika tri nacije (Srbi, Hrvati, Bošnjaci). Ovim se rušio etnički konsenzus kao  način donošenja odluka, prihvata se građansko preglasavanje, koje Srbi nisu prihvatili u jesen 1991.godine i to po cijenu rata.

2. Raspakuje se "Dejtonski sporazum bez koga Republika Srpska ne može opstati.

3. Srbi počinju da uvode praksu preglasavanja Hrvata i Bošnjaka ovim referendumom, jer su većina u Republici Srpskoj. E sad, šta će biti kada Hrvati i Bošnjaci budu preglasavali Srbe u FBiH. Onda ćemo kukati za etničkim konsenzusom.

4.Dolazimo u sukob sa Zapadom i tako postajemo sredstvo za rusko potkusurivanje, a pomoć Rusa možemo očekivati isto kao i mali i veliki kredit.

5.Već je pokrenuta inicijativa za referendum u Srebrenici na osnovu odluke NSRS o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske. Sigurno možemo očekivati još ovakvih slučajeva gdje su Bošnjaci većina.

6. Doveli smo se u situaciju da država pokreće spor protiv Republike Srpske. Pogađate, rezulatat ne može biti pozitivan po Republiku Srpsku.

7. Dodikovim ponašanjem i zakazivanjem referenduma još jednom je Republika Srpska prepoznata kao pokretač dizanja međuetničkih tenzija, nacionalne mržnje i mogućih sukoba (ovo zadnje ne smijemo isključiti, naprotiv)

8. Referendum je pokazao ono što je već svima bilo poznato da je Republika Srpska cijela iz dva dijela. Samo što ćemo nakon ovog referenduma dobiti i zvaničnu potvrdu za to, uz ispostavu računa za međunaciopnalne netrepeljivosti koje će se proizvesti u Brčko distriktu.

9. Referendum će Republika Srpska gurnuti u još veću izolaciju i sukob sa državama u reginu i EU. Dodik je već počeo sa austrijskim ambasadorom voditi politiku "ko nam šta može". Sjetite se gdje nas je ta politika odvela tokom rata.

10. Uz referendum možete biti sigurni da će svi vaši snovi o novim putevima i kanalizacijama, vodovodnim mrežama kojim ste se nadali u toku ove predizborne kampanje biti samo pusti snovi. Jer ovaj put izborna kampanja ima vanredna pravila igre. Referendum.

Ovo su samo neke od posljedica sa kojima će se Republika Srpska suočiti nakon referenduma o Danu Republike Srpske, a da ne govorimo o mogućnosti za pokretanje inicijativa o referendumu za ukidanje Republike Srpske, stvaranje unitarne BiH, pripajanje Brčkog FBiH, i ono najgore, međunacionalni sukobi. Apokaliptično, ali mnogo realnije nego Republika Srpska u blagostanju nakon "demokratskog" referenduma.

E sad, da li je Dodik toliki patriota ili kukavica koji pokušava da se sakrije iza referenduma, na štetu svog naroda i same Republike Srpske u koju se toliko kune?

Prije bih rekao da ovaj referendum nema ništa sa srpstvom, odbranom nacionalnog identiteta, čuvanjem jednog datuma i krsnse slave, već je njegova jedina funkcija spašavanje predsjednika Dodika. Jer da je drugačije, da je predsjedniku Republike Srpske stalo do svog naroda i Republike Srpske, da želi da radi na očuvanju ovog entiteta i naroda u njemu, ne bi dozvolio da svaki dan najmanje jedna porodica pobjegne u inostranstvo; Da se zdravstvo guši u dugovima dok doktori nemaju sa čim da rade, a pacijenti umiru u bolnicama od nehigijenskih uslova; Ili da moramo stalno da gledamo kako djeca umiru jer nemaju mogućnost da se liječe;Da đaci uče u polusrušenim školama, a javni fakulteti se urušavaju pred najezdom privatnih; Da ogroman dio građana nema šta da jede, a nemali broj umire od gladi ili hladnoće; Da Republika Srpska grca u dugovima, a preduzeća se gase jedno za drugim;  Da mu je stalo do RS ne bi ovo bila prćija nekoliko tajkuna i političara, republika u kojoj se isplati biti jedino lopov, ili predsjednikov kum.

Ali dobro, možda predsjednik ima neke druge standarde po kojima mjeri ljubav prema Republici Srpskoj, pa se tako odlučio za još jedan patriotski potez poput referenduma koji bi nas ovaj put mogao stvarno dokusuriti i otjerati tamo gdje nam je i mjesto, u tri lijepe materine.

Jer, niko nije birao umjesto nas - Sami pali, sami se ubili.

Piše Milovan Matić za Buku

Komentari / 106

Ostavite komentar
Name

PD

25.08.2016 06:17

SVAKA ČAST ,ISTINA JOŠ I GORA

ODGOVORITE
Name

Lav

25.08.2016 06:54

Nije on kriv,nego narod koji glasa za kriminalca,a u zadnje vrijeme ludaka!

Name

MESAR

25.08.2016 06:58

KOLIKO SE RAZUMIJEM U OVE STVARI, MISLIM DA JE MILE LOŠ MESAR, A JOŠ LOŠIJI KASAPIN. MILE NA STAVLJAJ GLAVU SRPSKOG NARODA NA PANJ. NIJE TVOJA GLAVA VRIJEDNIJA OD REPUBLIKE SRPSKE. MILE GADIŠ MI SE. SAMO TE JOŠ U FRIŽIDERU NEMA AL ĆEŠ UBRZO I TAMO BITI.

Name

Milos

25.08.2016 07:30

Dodik je od zapada placen da ovo radi a pre nekoliko dana instrukcije je primio licno od Bakira u I.Sarajevu.Samo mi Srbi smo ovce jer mislimo da nas on brani!? Ne zaboravite ko ga je doveo na vlast i sa kojim ciljem- perfidni nestanak Republike Srpske!

Name

Nemanja

25.08.2016 07:46

Referendum nam nije trebao,a skupstina je mogla odbiti odluku ustavnog suda i cao djaci! Ovako sve ima drugi smisao samo u interesu Dodika,ali se i u tome grdno vara jer ce sam u svom zlu sagoriti!

Name

Re

25.08.2016 10:09

E što ovde možeš gluparija pročitati to nema nigdje. Na koji način može skupština RS odbaciti odluku Ustavnog suda BiH? Kako to da ni oni to ne znaju a vi znate? Svi vide da se u bh. federaciji više raduju našoj nesreći nego svojoj sreći samo kod nas ima pametnjakovića kojima je svejedno sve samo da ne gleda Dodika. Pa i da ode sutra, šta će se to promjeniti? Vratiće se dan RS, vratiće se himna Bože Pravde? Vratiće se VRS? Stvarno kao da ne vodite dalje od nosa.

Name

herceg

25.08.2016 12:20

Za,,re,,vratice se vjera u Srpski narod. Neka vrate opljackano i vratice se i vjera i nada za bolje sutra. Samo me zanima kome on misli biti presjednik ili neki njegovi kada se ovaj narod a to se i dosada pokazalo iseli iz ove nase drzave. Sve su upropastili sto su mogli. Ubili su svoj narod naravno ako nas oni i prihvacaju da smo njihov narod. Zalosno je ovo sve. A sutra da nedaj Boze nesto bude prvi bi oni pobjegli kao i 91.god

Name

Za 9 januar , ali protiv referenduma

25.08.2016 06:25

Ima načina da pomognemo sami sebi !? Ako ne izađemo na ovaj referendum ostajemo kod svog stava da 9 januar ostaje , ali ne želimo da RS dovedemo u poziciju u kakvoj smo bili 95 . Kako ?? Da bi referendum uspio mora izaći više od 50 % ljudi sa pravom glasa u RS , ako se to ne desi referendum nije validan , al bojim se da SNSD to sve ne namjesti !?

ODGOVORITE
Name

re za 9.jan

25.08.2016 06:59

Ne razumijem toliku halabuku. Izasao ili ne izasao na refrendum 9.jan ce ostati praznik osnivanja RS, al ne moze se vjerska konotacija tog praznika stavljati ispred samog politickog. Kao drugo, referendum je nemoc narodnih poslanika i vladajucih struktura da na parlamentarnom nivou opravdaju i odbrane 9.jan kao praznik. Ovim referendumom su prenijeli na srpski narod u RS (ne i ostale narode) tu odgovornost i opravdanje za svoju nemoc. Nije u pitanju preglasavanje u parlamentu BH vec nedovoljna argumentovanost, i pogubna politika stranaka iz RS u blokiranju i napustanju rada pralamenta BH, a bogami i Narodne Skupstine Republike Srpske.

Name

mirko

25.08.2016 08:24

Za referendum jer međunarodna zajednica to cijeni.Zato su i protiv da nas ne bi cijenili.

Name

Re

25.08.2016 09:36

A kako mislite da ce se moci slaviti 9. januar? Alo, biće zabranjeno bilo kakvo javno okupljanje 9. Januara! Znate li vi šta je zakon?

Name

рере

25.08.2016 12:47

У вријеме владавине Тита и партије, било је забрањено јавно пјевати пјесму о Стевану Синђелићу Српском сину од Ресаве равне. За јавно пјевање те пјесме, суд за прекршаје, је изрицао затворску казну од 40 дана. Без обзира на то, пјесма се пјевала. Срби су такав народ, пркосан и поносан. Оно што му браните, из пркоса и поноса ће радити. Према томе, може ''демократска'' тзв бих, увести што хоће, Дан Републике Српске ће се славити у Републици Српској и Српској дијаспори, све док има и један Србин.

Name

Re

25.08.2016 21:10

Pjevalo se o Sinđeliću pa policija (narodna) odvaljivala bubrege udarajuci. Oni malo losije srece pjevali poslije po Golom Otoku. Sreca nasa pa BiH nema ostrvo!

Name

razocaran

25.08.2016 06:32

Mnogo godina slusamo vec istrcane fraze ,nego neka nama dodik nesto vise kaze sem o laznom srpstvu,kad smo vec kod dokazivanja vlasnistva, mogo si nam i za vilu na dedinju koju ispricat?! ili kredit sinu? Bobar banku? Pavlovic banku i mnogo mnogo lopovluka.Boli njeg neka stvar za narodom i RS on sebe gleda da spasi svoje usrano dupe.

ODGOVORITE
Name

Draguljče

25.08.2016 10:32

Dragane, mene lično nije opljačkao Bakir, nije naše zdrastvo uništio Bakir, nije naše školstvo uništio Bakir i nije mojoj djeci Bakir rekao da idu ako im se ovo ne sviđa nego TVOJ DODIK! Ti si jedana obična slijepa budala!

Name

Paja

25.08.2016 06:48

Istina. Narodu duplo golo jad i bijeda jos veca.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.08.2016 07:03

Ne razumijem?!Znaci Dodik je podnio zahtjev ustavnom sudu za ukidanje dana RS?!Ili mozda nam Bakir stvarno zeli toliko dobro?Zaboravlja se da je referendum posledica Bakirove zelje da unisti RS a ovo je bio pocetak.Posle bi isle jedna za drugom presude...Nisi Srbi bas tolike budale da nasjednu na ovo...nadam se...

Name

Milan

25.08.2016 06:51

Odlično napisano! Kad malo bolje razmislimo, upravo je tako, ali de to dokaži polupismenom biračkom tijelu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.08.2016 07:02

Zar nisu sve srpske stranke glasale za referendum?

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2016 09:53

Zar nije Bakir podnio apelaciju ustavnom sudu da se ukine dan RS?

Name

LJILJA

25.08.2016 07:12

Svaka cast ,ovo je OPOMENA, ZA SVE NARODE KOJI KRENU OVIM KORAKOM U BIH...spustiti tenzije nacionalisti,korumpirana vlast ,lazljivci i vise neznam koji epitet da damo svima koji rade na novom sukobu...dabogda mu u kuci bio rat...

ODGOVORITE
Name

Gradsko dijete, otisao na selo...o birackom tjelu!

25.08.2016 07:13

U nekim selima u okolini ..., glasaci se kupuju za nekih 10 do 15 litara rakije, godisnje (ne sve odjednom), i vrecu brasna, (GMO iz Brazila), mozda dvije! Ovo shvatite za ozbiljno, vidjeo i cuo! Mozda bude zbor ili 2, sa pjevaljkom i krmetinom! Kad nema uslova za to, ca. 100 km. je dovoljno da se kupi glas! To je biracko tijelo! P.S. Niko od mojih prijatelja u gradu ne izlazi na glasanje, kazu da nema smisla! Naravno tu su izuzetci koji rade po drzavnim ustanovama! Njima je moranje izaci na glasanje!

ODGOVORITE
Name

Saša Teslić

25.08.2016 09:59

A zašto 100KM? Ko daje toliko? Ja juče obećao glas za 35KM. Koja stranka ponudi 40 njihov sam. I možete me osuđivati koliko hoćete. Bolje nam biti neće ni sa ovima ni onima. Na referendum ću izaći gratis. Ne zbog Dodika nego zbog Bakira i njegovog mozganja.

Name

Лија

25.08.2016 07:29

У реду, стоји све што је написано. Али, шта је то изазвало ову сапуницу око референдума. Наслов овог прилога би комотно могао да гласи: Бакиров пуцањ у БиХ. Зашто није било воље да се донесе јединствен закон о празницима, који би био усаглашен и који би уважавао све народе у бих.

ODGOVORITE
Name

Siniša

25.08.2016 08:05

To šta ti pričaš nije bitno,bitno je biti obavezno protiv Dodika. Kažu od drveta mi kratkovidi ne vidimo šumu a oni letači vide šumu ali od lista u krošnji ne vide šta šuma krije.

Name

Sanja

25.08.2016 21:15

Bravo za komentar. Moj naklon do poda.

Name

Zapad

25.08.2016 21:19

Sve si dobro napiso Vasilije moj,al prvo ko neznas hoces li sutra imat sta jest,pa onda proslavljas u kafani uz pivo,ko nema sta jest ne ide u kafanu,ja sam druge vjere,popijem i ja,al malo kod kuce,ne branim Dodika,trebas prvo procitat svoj tekst par puta pa onda pritisnut,ono'posalji poruku'.Pozdrav

Name

VASILIJE

25.08.2016 07:41

Srbin sam pavoslavac da ne mogu veći biti, u ratu bio borac prve kategoije,pri kraju rata postao invalid od posledica bitke na ratištu. Ovu zemlju sam stvorao ja sa saborcima cijelog nam srpstva u BiH.a Ali, danas, kad mislim da li ću sutra imati šta jesti,u koju me je situaciju doveo taj crveni režim sa dodikom na čelu,nimalo mi nije bitno koji će dan neko slaviti umjesto mene kao dan moje zemlje! Najposlije, ja ću ga slaviti bilo kad , sa svojim ratnim drugarima, u mojoj penzioneskoj kafani, uz čašu piva, to mi niko ne može zabraniti.Neka nas više ostavi i dodik i njegovi tajkuni sa tim lažnim patriotizmom,pošto nas je doveo do posjačkog štapa. Treba da on sačuva svoji gu..cu preko naših leđa.Gonite se više!

ODGOVORITE
Name

PERO

25.08.2016 08:36

E MOJ VASILIJE, TI SI BAREM SHVATIO SUŠTINU KAO I JA, ALI ŠTA ĆEMO KAD JE VEĆINA NARODA U NEKOM KOLEKTIVNOM LUDILU. TAČNO JE SVE TO ŠTO KAŽEŠ, MENI NE MOŽE NIKO NIŠTA ZABRANITI, ALI NAROD NESHVATA DA JE SVA OVA HALABUKA DIGNUTA RADI LIČNIH INTERESA OVIH NA VLASTI, ZNAJU ONI DOBRO DA OVAJ POLUPISMENI NAROD JEDINO REAGUJE NA NACIONALIZAM, A ŠTO NEMAJU ŠTA DA JEDU, TO NIŠTA, NEVIDE DJECU OVIH POLITIČARA I TAJKUNA KAKO SE RASIPAJU, ZABORAVE OVOG ŠPIRIĆA, STEVANDIĆA KOJI ZA OVU RS NISU NIŠTA I NIKOG DALI A HOĆE SVE, DA NE POMINJEM MILORADA I OSTALE...

Name

Re vasilije

26.08.2016 10:28

Ne znas sta ces jesti a hodaš po kafanama i piješ i slaviš?

Name

neko

25.08.2016 07:50

Znam da se mnogim neće svidjeti moj komentar. nema novih sukoba nema referenduma o brčkom srebrenici naprosto nema. ono što je šteta za RS a plus za političare iz Federacije ono što im je dodik poklonio na dlanu je to totalno ekonomsko urušavane RS pokazivanje zapadu kolika smo vukojebina koliki smo divljaci skloni sukobima. ajmo sad realno živimo u evropi naravno geogravski dog djeca političara i stambeno i znate oni su naviknuti da žive u beču bez srbstva naravno u konforu se živ čovjek sve nauči. zar nije bilo ljuski zar nije civilizaciski praviti Rs po mjeri evropskih naroda pa da stručnjaci sjednu da urade zakon da 9 januar bude praznik svih građana RS a ne samo nas Srba, zar nam se dan republike svodi na krsnu slavu to treba objasniti, zar ne bi to trebao biti praznik svih zar nebi mi trebali tu srebrenicu čuvati bolje od bilo koga drugog civilizaciski je pa pogledajte njemce oni se positovjećuju s žrtvama dok mi s režimom i politikom izolacije. zar mislite da na zapadu pa i istoku žive nepismeni ljudi pa neznaju prepoznati tu politiku. ali gladnima se itekako može upravljati a oni koji imaju oni su davno naviknuti na evropske,civilizaciske vrednosti. kod nas je i dalje veća vrednost biti Srbin nego akademski građanin i intelektualac, treba biti i srbina ali prvo ovo prvo šta je srbina ako je gladan ,nezaposlen, neobrazovan,ne zaštićen zdravstveno i pravno no divljak u srcu evrope

ODGOVORITE
Name

Gameiro

25.08.2016 11:16

Burazeru slazem se. Ali kome ovdje ti to objasnjavas, to su poluljudi,..cast izuzetcima,..ne vrijedi

Name

Dusko

25.08.2016 07:50

Referendum nam donosi vece plate,penzije,firma na svakom koraku bravo mile kad si pametna glava pokro sve i navuko narod koji je ko telad da glasa zanekak datum i napali se fol bakir i bori se za bošnjake tobože udar na države kakvu državu i djavo jadan ti je narod koji se uvijek moze na magarciti sa praznim pricama hrvati cute i kolace mute dok ovi mile i baki seru iz dana u dan narod su telad koji nema druge briga sem referendumom da se zabavljaju!!!

ODGOVORITE
Name

Mile

25.08.2016 07:52

Ostavite se Dodika ovde nije bitan on kao ni savez za promjene i njihove fotelje koje su im najbitnije.Mora se ovo presjeći nekako prvo himna pa zastava pa dan Republike. Gdje je kraj i šta je sledeće što će Bakir i ta svita iz medjunarodne zajednice predložiti a naravno ustavni sud usvojiti. Dozovimo se malo pameti oko ovih stvari nesmije biti podjela ko je koja stranka i te gluposti.

ODGOVORITE
Name

Beli...

25.08.2016 08:23

Himnu i zastavu je ukinuo Milorad Dodik za vrijeme svoje vladavine u Sarajevu,samo da se podsjetimo!

Name

Miki

25.08.2016 09:23

Upravo tako...od njega je pocelo promjena imena gradovima, ukidanje simbola srpske

Name

savo

25.08.2016 10:20

U Prijedoru je Marko ukinuo grb i dan grada Prijedora!!!!!!!???????????????????????????????????????????

Name

Lune

25.08.2016 07:54

Dodik sve ovo radi samo da sacuva svoju gu.icu od kriminala! Skupstina je mogla odbiti odluku suda i kraj! Bez referenduma.Ja izaci necu.Glasao sam za politicare i neka oni to rjesavaju osim ako se ne kriju iza naroda!?

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

25.08.2016 09:39

Brao ima nas koi pametno razmisljamo.

Name

Don

25.08.2016 10:50

Jesi li ti normalan i znaš li uopšte šta je Ustavni Sud jedne države?

Name

Lose

25.08.2016 07:57

Pa narode moj vi ste podigli ruke i spustili gace, neka uzmu danas dan republike sutra republiku a za koji dan i narod, vama je to ok samo neka nema Dodika. Svaka cast na razmisljanju. Zasto neko od njih ne promjeni svoj datum rodjenja?

ODGOVORITE
Name

Patriota

25.08.2016 08:26

Ovo je mogla skupstina da odbaci i kraj.Referendum nam nije trebao,referendum treba samo Dodiku radi opstanka SNSD-a i njegovih tajkuna,a narod je pokrice!? Skupstina kaze ne prihvatamo.odluku suda i kraj price!

Name

Re patriota

25.08.2016 10:12

Kako je skupstina mogla odbaciti odluku Ustavnog suda BiH? Ajde objasni nam tu natprirodnu pojavu!

Name

re patriota

25.08.2016 10:34

Znaci kad stigne kazna ti zovnes uzu Familiju a mores i siru ako ti pase i onda kazes mi ovo ne priznamo i problem rjesen???

Name

Re REpatriot

26.08.2016 06:00

A kako ce se provesti rezultati referenduma? Zar neko stvarno vjeruje da Milorad Dodik u Danu Republike vidi nesto sveto i bitno?Covjek je ogrezli kriminalac, bez trunke savjesti!Unistio nas je!Mi smo hrpa sirotinje koja ce i dalje slaviti 9. januar, a Milorad ce zahvaljujuci "ovcama" i dalje biti COBAN!

Name

srpsko

25.08.2016 08:02

Da li je moguće da ovaj čovjek ne zna šta nam znači Dan Republike? Izbriši sebi iz rodnog lista datum rođenja pa se zapitaj da li uopšte postojiš?

ODGOVORITE
Name

joks

25.08.2016 08:18

Ne razumijem zašto bi se Dodik spašavao referendumom i od koga se to spašava.Ustavni sud BIH je sa dvojicom bivših funkcionera iz SDA i sa tri stranca zlo ove države.Od toga se moramo spašavati.

Name

Laus

25.08.2016 08:28

Opet ista prica,dobro je neko rekao,zasto skupstina nije ignorisala sud,odbila odluku i kraj,a ne ovako da ubiru politicke poene i da se kriju iza naroda! Obicne p***e!

Name

Re

25.08.2016 08:33

Ti si glup ko Dodik sigurno ti daje pare za propagandu kote pita za rodni list

Name

Banjaluka

25.08.2016 08:38

Referedumom i izazivanjem sukoba Dodik se spasava od procesuiranja i kriminalnog gonjenja i zato zlouptrebavljava cijeli narod ukljucujuci i opstanak Republike Srpske.Zasto skupstina Republike Srpske nije odbila odluku Ustavnog suda BiH i nebi bila ni prva ni poslednja koja se nije ispostovala.Covjek pravi kavgu samo da se sacuva od zatvora.On zna sta radi jer drugog izbora nema,a mi stoka treba da mu jos i aplaudiramo!?

Name

Re banjaluka

25.08.2016 09:31

A kako ti tata Bakir nije izazvao sukob samim predavanjem dana RS na ustavni sud? Šta mu je smetao dan RS?

Name

Re re Banja Luka

25.08.2016 12:24

Bakiru smeta RS,Dodoku BiH i zako vec 20 godina.Vidis da im je to glavni adut za dobijanje izbora na kojeg se ti upacas i takvi kao ti.Prodrmaj tu suplju glavu,mozda nesto iz nje i ispadne sto u njoj ne valja.

Name

Oxy

25.08.2016 09:16

Jeli vi stvarno mislite da nam Izetbegovic kroji sudbinu...da nam jedan obicni balija moze ukinuti dan republike...SRBI OPAMETITE SE...AKO MU OVO USPIJE,ONDA CE ISTO TAKO UKINUTI I RS...PA VI I DALJE PAMETUJTE

ODGOVORITE
Name

za Oxy

25.08.2016 12:17

Izvini,ali si komentarom pokazao da si pravi duduk.

Name

HTC ONE

25.08.2016 09:50

OSTAVITE OVAJ TEKST DA STOJI ŠTO ŠTO DUŽE, NE BI LI SE SVI UPOZNALI SA SADRŽAJEM ISTOG...ODAVNO PAMETNIJE NISAM ČITAO... DODIK JE DOVEDEN OD STRANACA DA SRUŠI SRPSKU I TO POLAKO ČINI...ZA VRIJEME NJEGOVE VLADAVINE UKINUTI SU SIMBOLI SRPSKE, PROMJENJENA IMENA GRADOVA ITD ITD

ODGOVORITE
Name

Perica

25.08.2016 10:00

Trazili smo etonamga ceo svet je protiv nas hahahhaha

ODGOVORITE
Name

MOJA REPUBLIKA! Zaboli me za ref. i ustavnim sudom!

25.08.2016 10:11

U SRCU! - Tamo gdje najljepša se zora budi Časni i ponosni žive dobri ljudi Tamo gdje se rađa našeg sunca sjaj Stamen, prkosan je moj zavičaj Za njega svi se sad pomolimo Drugu zemlju mi nemamo U srcu mom samo je jedan dom U srcu je velika moja republika U srcu mom najljepša zvijezda sja Moja republika, Republika Srpska Tamo gdje su naši preci davni Ime upisali u svaki korak slavni Tamo gdje se rađa našeg sunca sjaj Stamen i prkosan je moj zavičaj Za njega svi se sad pomolimo Drugu zemlju mi nemamo U srcu mom je jedan dom U srcu je velika moja republika U srcu mom najljepša zvijezda sja Moja republika, Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

Nastavi sanjati

25.08.2016 11:01

A kada se probudis pogledas pasos, pogledas licnu , vozacku, novcanice/valutu i svugdje pise Bosna i Hercegovina

Name

za pjesnika

25.08.2016 11:06

Hej pjesnice sa kovrdjavom kosom ,cucni malo pa zabodi nosom.

Name

za pjesnika vol.2

25.08.2016 11:33

krajnje pateticno :)

Name

Šarke

25.08.2016 10:37

Ala brate,dosta mi je ovih BUKA-dzija,svakom su loncu poklopac.Zasto se nisu oglasavali kada je ustavni sud ove kvazidrzave pokusao ukinuti dan Republike Srpske,nego su sacekali sljedecu senzaciju od vijesti,pa udri tamburati o njoj.REPUBLIKA SRPSKA ZAUVIJEK!!!

ODGOVORITE
Name

Re papak

25.08.2016 11:56

A da ja tebe pitam gde je bio referendum za grb i himnu , dvije mnogo vaznije stvari za RS od dana RS, e pa nije ga bilo da ti kažem jer je tada Dodik bio u vlasti na nivou BIH...

Name

Kiki

25.08.2016 10:58

Ma nista to jos nije , ovo je samo pocetak. Al sreca, ne boli.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

25.08.2016 11:16

Kratko i jasno...ne izlazim na referendum...a onaj ko poziva na isti,ako misli da sam izdajnik zbog ne izlaska na referendum neka pokaze svoju vojnu knjizicu naspram moje! Sit sam vise dizanja tenzija,pustite narod da (nazalost) prezivljava

ODGOVORITE
Name

gost-rtvbn

25.08.2016 11:54

re,banjaluka referendum je samo pitanje dali se zeli da u RS ima drugih nacija osim (pravoslavne) ? Ako je DA onda jan 9 pogresan datum i treba se izaci na referendum i kazati NE ,,, za ljep odnos komsija izabrati drugi datum i zivot ide dalje,, i dokazati glupim politicarima da nismo njihove lutke vise NIKAD ...

Name

Re gost

25.08.2016 15:37

RS ima Dan Republike i tačka

Name

Tako je

26.08.2016 11:48

Sad se fino p..eri na svoje najbolje godine,koje si proveo u rovu, i nemoj izaci na referendum.Pravi si patriota.Takvi poput tebe, koji izjednacavaju Milu sa RS, ce nas i unistiti.Vasa pasivnost. Aktivni borac 5. kozarske.

Name

RS cijela iz dva dijela

25.08.2016 11:27

Vidjeti broj 8.

ODGOVORITE
Name

RS

25.08.2016 11:56

Kada se radi o srpskim interesima onda se svi oglasavaju i pametuju, a kada se islamski teroristi vracaju sa ratista po Siriji i ovde izvode teroristicke napade onda svi cute. Srbi ako se ne ujedine nadrljali su kako god da okrenes.

ODGOVORITE
Name

?

25.08.2016 12:25

Ko to pametuje? Od koga će to Srbi da nadrljaju?Zar ti stvarno vjeruješ da svi Srbi mrze ?

Name

Re

25.08.2016 12:47

Tvoj komentar govori dovoljno o tvom poznavanju bilo cega...

Name

Devijant

25.08.2016 11:59

Oni što su svojoj djeci obezbjedili kredite i pozapošljavali po republičkim i državnim institucijama.Oni što su državne firme sravnile do temelja zbog sopstvene pohlepe. Oni sada štite Republiku Srpsku?Kako takvi ljudi mogu da vole bilo šta osim sebe i svojih džepova.Kako takvi ljudi mogu da štite bilo šta osim sebe?

ODGOVORITE
Name

batko

25.08.2016 13:08

Treba izaci na referendum ovaj i sledeci kad bude za odvajanje R. S. Od federacije

Name

Željko

25.08.2016 17:57

Ti si se već odvojio sam od sebe,glupane.

Name

Ante

25.08.2016 12:44

Birate nesposobne politicare koji nisu u stanju se za vas nista izboriti i onda prebacuju odgovornost na vas, pa kad dodju posledice onda vas referendumom zacepe.Razmislite sami moji dragi Srbi!.

ODGOVORITE
Name

Koko

25.08.2016 12:56

Cuj stvaranje unitarne BiH...pa ima li sta unitarnije od RS-a. Srbi ne mogu da shvate da bi dan RS-a slavili i bez referenduma, samo u ovom slucaju imace jos i Mileta na vlasti

ODGOVORITE
Name

KoBac

25.08.2016 13:06

Dodik legenda bolji je od Miloševića

ODGOVORITE
Name

xxxxxx

25.08.2016 13:10

Pa dale ste svesni da nas mrzi ceo svet a vi opet nas gurate jos dublje.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

25.08.2016 13:29

Samodoprinosi o referendumima, opštinskog, regionalnog pa i šireg nivoa, svojevremeno su imali neki smisao, korist za zajednicu i čovjeka. Ovi poslije su bili uvod u početak ili nastavak rata, u pogibije i stradanje naroda, izbjeglištvo i beskućništvo, propast i očaj, bijedu i beznađe. Tako i ovi što se kao bajagi nagovještavaju, sa kojima se mlati i mlcara, a kojih niti će biti, niti imaju smisla, niti trebaju. Samo su nečije k. davorije, trebaju za spašavanje vojnika ali ne rajana, za spašavanje bande robije i pravde.

ODGOVORITE
Name

ivan

25.08.2016 13:38

PA NIJE BAJA PUCO U RATU,PA MORA U MIRU,BANDA CRVENA

ODGOVORITE
Name

Maša

25.08.2016 13:40

Dodikove gluparije se meni dopadaju. On tura nos i tamo gdje neko nebi ni OB - uložak. A zašto su mu gluparije dobre iz razloga da će baš on isprovocirati Konferenciju sa Dnevnim redom: "DEJTON 2". Samo napred Dodik imaš moju podršku...

ODGOVORITE
Name

Right

25.08.2016 20:54

Upravo to. Mile radi lavovski posao

Name

Nedaj se lave

25.08.2016 15:03

Nisam srbin ali podržavam Dodika.Ne daj se Milorade izdrži još koju godinu pa da ponovo živimo u normalnoj državi.Dobri ljudi svih nacija su uz tebe aleee aleeee.... rusi ih rusi ih alee alee a le ale.

ODGOVORITE
Name

Andjeomm

25.08.2016 15:17

Tekst glup kakve nebuloze.Referendum je demokratsko izrazavanje naroda i gradjana i sta je lose u tome.Da je Bakir pametan bio nebi se na referendum ni izlazilo ovako cemo svi na referendum pa neka gospodin Bakir objasni svojima kako je to moguce da Republika Srpska ima referendum.Sve ce biti bolje poslije nece vise biti nabusiti i svojatati ono sto je Dejton napravio a to je 49-51% i to je davno razgraniceno.Svugdje pisu table Dobro dosli u Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Ja

25.08.2016 16:45

Cijela iz dva dijela

Name

Ptica

25.08.2016 17:10

Table 'Dobrodosli u Srpsku' su znak drzavnosti

Name

Re Andeomm

25.08.2016 18:24

Da li je teks glup ili nije zavisi od percepcije citaoca. Za tebe bi bilo pametno da poradis na svom pravopisu, koji takode govori o tvojoj percepciji sveukupnih odnosa

Name

Psihijatar

25.08.2016 19:32

Njegov pogled na slici govori sve! Ako ne bude Referendum, gotov je! Zna on to sam.

ODGOVORITE
Name

Zvonko

25.08.2016 20:25

Pa ljudi moji ako nepase taj datum zato sto je za jedan Dan Dan republike i krsna slava pa nista jednostavnije za rijesiti razdvojiti jedan od drugog datuma i to je to svaka budala bi to znala rjesiti bez referenduma pozdrav

ODGOVORITE
Name

miki

25.08.2016 21:08

Datum krsne slave ne mozes promjeniti jer je on stotinama godina isti, a datum Dana RS se ne mjenja radi necega sto se zove 'inat' !!

Name

Nn

25.08.2016 22:25

Klintonova zavrsava poso sto je poceo muz

Name

Ima rješenje

26.08.2016 06:11

Eto, nema bude Prvi april. I njegovi napori su usmjereni u tom pravcu. I ne od juče, traje to..

Name

Dusko Zdrale

25.08.2016 21:25

Maticu, Ono sto jes, jes...."seres" mnogo! Nema nikakve koristi od tvog svadjalackog nazovimo ga radnog piskaranja,pises nebuloze po naloge tvoih mentora,prestani da "prduckas" radi nesto konkretno. Pozzzzzz ☺ iz Cikaga!

ODGOVORITE
Name

Adi

25.08.2016 23:54

Ama ,Svaka ti je zlatna ,sto si napisao ..

ODGOVORITE
Name

Galeb

26.08.2016 02:45

Bolje revolucija I hapsenje neko kriminalaca I plackasa nego ceo narod da strada Kao 1992

ODGOVORITE
Name

tuzlak

26.08.2016 05:15

posle jebanja nema kajanja

ODGOVORITE
Name

Mirni

26.08.2016 06:19

Svaka cast, samo je problem kako ovaj tekst skratiti I poslati glasacima

ODGOVORITE
Name

auslender

26.08.2016 06:56

EU je Baje i Njegove RS pun k..ac i ovo je razlog da mu kažu; Hoćete preglasavanje onda BiH ima pravo preglasavanjem donijeti odluku o himni, grbu, zastavi, jeziku itd. Mogu čak referendumom donijeti odluku o preustroju i centralizaciji države. Nisu džabe u Sarajevu navijali da Baja dođe na vlast u RS, znali su da niko ne može unštiti RS nego srbi (Baja) sami.

Name

Re Ausländer

26.08.2016 10:37

Ma sta nam napriča to i živ osta. Drž se ti te Švabije i sanjaj o Bosni svaku noć i kako je unitarna i da nema Srba.

Name

koja

26.08.2016 16:58

Opet Bosić nema hrabrosti da kaže jeli za referendum ili ne,ima li on aktivnu politiku ili je pasivni političar koji samo daje izjave u kojima dominira frustracija od Dodika.Nikad Sds sa Bosićem i Tadićem neće do pobjede.

Name

mami

26.08.2016 07:25

Sami pali, sami se ubili! Ma ja!

ODGOVORITE
Name

mrkonjic grad

26.08.2016 11:02

Zasto novinare cute o jucesnjoj pogibiji radnika u krugu fabrike Rs silikon

ODGOVORITE
Name

illuminat

26.08.2016 13:19

Ovim potezom Dodik ispituje srpsku javnost kakva će biti izlaznost građana na lokalne izbore, ako bude dobra on opet pobjeđuje mislim da je opozicija u šah matu, ako mu ovo prođe, 2018 ide na raferendum o samostalnosti, to mu prolazi i on ostaje neprikosnoveni vladar srpskog naroda u RS-u doživotno, i onda mu sin može naslijediti tron poslije., Niko ga neće skinuti, tipična jevrejska logika. Samo ako referendum ne prođe bez obzitra na ovu sada retoriku Bakir - srbi, opozicija mora rizikovati i žrtvovati referendum da Dodik ne pobijedi, inače više neće biti opozicije, opozicija ne smije izaći na referendum.

ODGOVORITE
Name

roki

26.08.2016 16:27

Pobjeđuje Dodik (Gradiška, Srbac, Dubica) bez obzira na tvoje manipulacije izlaznošću.

Name

Re: Roki

29.08.2016 11:25

Propast za srpski narod

Name

Banja luka

26.08.2016 17:24

Ma ljudi ovaj baja ce nas u uci u rat i sta onda, on u sverc a mi u rov,treba ga pod hitno zaustaviti

ODGOVORITE