Jagodić nezakonito direktor ŠG „Sjemeć“?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milorad Jagodić nezakonito je, prema mišljenju tužitelja, direktor ŠG „Sjemeć" iz Rogatice jer je, sa 44 godine radnog staža i 65 godina života, još prije 3 godine morao biti u penziji.

Republika Srpska 24.08.2016 | 20:34
Jagodić nezakonito direktor ŠG „Sjemeć“?
Tužba protiv Javnog preduzeća „Šume Srpske" i narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milorada Jagodića podnesena je Osnovnom sudu Sokolac zbog toga što Jagodić sa preko 44 godine u radnom odnosu i navršenih 65 godina života i dalje obavlja funkciju direktora ŠG „Sjemeć" iz Rogatice.



Jagodić ovu funkciju obavlja uprkos rješenju inspekcije rada da mu radni odnos mora biti prekinut u maju mjesecu 2015. godine zbog više od 40 godina radnog staža, odnosno uprkos zaključku inspektorata da mu se krajnji rok za prekid radnog odnosa produži najdalje do 31.12.2015. godine, ali da tada mora ići u penziju.



U tužbi se poziva još i na mišljenje Ministarstva rada i boračko-invalidkse zaštite prema kome je Milorad Jagodić u penziji morao biti još prije tri godine jer: „lice koje je navršilo 41 godinu penzijskog staža ne može biti angažovano po osnovu ugovora o radu, niti po osnovu menadžerskog ugovora".

U prijedlogu presude tužitelji traže da se menadžerski ugovor broj 01-5393/15 od 25.09.2015. godine po kome je Jagodić angažovan u „Sjemeću" poništi jer je suprotan odredbama Zakona o radu i pravno ništavan. Tužitelji, takođe, u prijedlogu presude zahtijevaju da JP „Šume Srpske" bude nadoknađena šteta nastala ovim ugovorom.



Tužitelji se pozivaju na Zakon o radu Republike Srpske prema kome svaki radnik nakon 40 godina rada i 65 godina života stiče uslove za penziju i ne može ostvariti dalje pravo na rad. „Prema odredbama ZOR-a za direktore važe iste zakonske odredbe kao i za ostale zaposlene" kaže se u tužbi i dodaje „Ugovor koji je sačinjen protivno pozitivnim zakonskim propisima je nezakonit, odnosno asolutno ništavan".

Prema informacija od lica bliskih Poreskoj upravi RS rubrika „odgovorno lice" kod ŠG „Sjemeć" Rogatica stoji – prazna. S druge strane izvori iz „Sjemeća" tvrde da Jagodić, uprkos tome, potpisuje svu finansijsku i drugu dokumentaciju preduzeća svojim imenom i prezimenom, kao odgovorno lice, i ovjerava pečatom firme.

Pored toga što je direktor sa navršenih 44 godine rada i 65 godina života i narodni poslanik, Jagodić je još i jedan od suvlasnika preduzeća „Agrokombinat" iz Rogatice koje je privatizovao vršeći funkciju direktora tog preduzeća, a iz koga je nakon privatizacije otpušteno preko 250 radnika, a imovina preduzeća vrijedna oko 14 mliona KM se danas rasprodaje i uništava.



Izigravanje i prkošenje zakonima Republike Srpske od strane poslanika Milorada Jagodića i rukovodstva JP „Šume Srpske" upućeni dovode u vezu sa političkim zloupotrebama i činjenicom da je Jagodić predsjednik OO SNSD-a Rogatica i kandidat ove stranke za načelnika opštine Rogatica na oktobarskim izborima.



O svim nezakonitostima koje su navedene u tužbi u više navrata upoznati su svi nadležni organi Republike Srpske, počevši od inspekcijskih i policijskih organa, do tužilaštava, ali se njihovo nereagovanje dovodi u vezu sa jakim političkim pritiscima kojima su izloženi od strane vlasti predvođene SNSD-om čiji je Jagodić član, poslanik, i šef Opštinskog odbora Rogatica.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

modričanin

24.08.2016 19:26

Nebi on to bio al nema niko drugi pa se jadan žrtvuje za naše bolje sutra.

ODGOVORITE
Name

MILOS

24.08.2016 19:47

O JAGODIC DODIKOV KRIMOS,DOZIVOTNO DA KRADE,GONITE GA,BAGRU

ODGOVORITE
Name

Romanija

24.08.2016 19:54

Da je radio u rudniku,Boga bi molio da sto prije ide u penziju,ovako mu je dobro.

ODGOVORITE
Name

pero

24.08.2016 19:57

Jadan on misli da se bez njega ne moze šta će jadan da jos uzme uzme koji milion

ODGOVORITE
Name

Rogatičanin

24.08.2016 20:15

Ne dirajte čovjeka, jeste da je nedavno kupio stan i kuću u centru Rogatice i novo auto, ali je započeo vilu u Budvi, znate li vi koliko mu još treba para da je završi?

ODGOVORITE
Name

Sugrađanin

25.08.2016 08:46

Treba mu 4 godine novog mandata u opštini za završetak kuće u Budvi. Ako voliimo Rogaticu moramo svima reći šta nam kandidat planira i čime se bavi...pa nek narod bira.

Name

kako kome

24.08.2016 20:21

Sve je po zakonu, pustite čovjeka kad može da radi.

ODGOVORITE
Name

Ajte na rostilj

24.08.2016 20:54

Strašno šta čovjek radi i kako se ponaša. Čovjek je umislio da je gospodar zivota i smrti, obično ovakvi završe neslavno.

ODGOVORITE
Name

VASILIJE

25.08.2016 07:15

Karakteristika crvene bande: obraz-đon. Dodijali i Bogu i ljudima. Ovaj je uništio Agokombint, 300 poodica ostalo bez hljeba, on prodao silu poslovnih prostora po Sarajevu, sada krčmi šumu-narodno bogatstvo, frizira finansijske izvještaje...i sve mu malo! Skidajte se više narodu sa leđa, ako ne milom, onda silom, ne izazivajte, bagro lopovska!

Name

Strašno

25.08.2016 10:37

Gdje počinje BiH, tu prestaje logika.

ODGOVORITE
Name

Brane Bojević

25.08.2016 18:15

Milorad je Kralj. Zajedno krivolovimo. Marić on i ja. Nije njemu do mjesta načelnika. Trebalo bi mu smo malo para da završi kuću u Beogradu. Kad bi mu neko dao on se ne bi ni kandidovao.

ODGOVORITE