Vladimir Stojković i zvanično u Notingem Forestu!

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković potpisao je dvogodišnji ugovor sa Notingem Forestom, saopštio je nekadašnji dvostruki prvak Evrope. Reprezentativni čuvar mreže iz Izraela se preselio na Ostrvo, gde će se drugi put u karijeri oprobati u engleskom fudbalu.

Fudbal 24.08.2016 | 19:00
Vladimir Stojković i zvanično u Notingem Forestu!
Stojković, koji ima 33 godine, stigao je iz izraelskog Makabija iz Haife i vraća se na Ostrvo, gde je 2010. godine kratko branio za Vigan u Premijer ligi.

On je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a preko pozajmica u Leotaru i Zemunu vratio se među crveno-bele i postao prvi golman.

Potom je branio za Nant, Vitese, Sporting iz Lisabona, Hetafe i Vigan, pre nego što je 2010. godine podigao veliku buru prelaskom u Partizan i kratko branio za grčki Ergotelis.

Srspski golman za Srbiju branio na 68 utakmica, što je rekord među golmanima, a bio je prvi čuvar mreže na Mundijalu u Južnoj Africi.

U saopštenju se kao najsvetliji momenti Stojkovićeve karijere navode nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010, kao i osvojene tri titule i jedan Kup Srbije sa Partizanom.

Stojković je prethodne dve sezone proveo u Makabiju iz Haife, sa kojim je ovog leta sporazumno raskinuo ugovor.

Konkurencija našem 33-godišnjem golmanu biće Irac Stiven Henderson, koji je nedavno stigao iz Čarltona, a tu je i mladi Bugarin Dimitar Evtimov.

Notingem Forest bio je prvak Evrope 1979. i 1980, ali dani slave su za taj klub davno prošli, s obzirom na to da je iz Premijer lige ispao još 1999. "Šumarima" je najteže bilo od 2005. do 2008, kada su bili trećeligaši.

Zanimljivo je da se pre toga nijedan bivši šampion Evrope nikada nije takmičio niže od drugog nacionalnog ranga.

Ovu sezonu Notingem je počeo sa dve pobede (obe rezultatom 4:3! ) i dva poraza.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar