Petrović: Željo je gigant, neki igrači će otpasti!

Slavko Petrović uvjeren da njegov novi klub, sarajevski Željezničar može imati značajnu ulogu na regionalnom nivou. Odmah najavljuje promjene u ekipi.

Fudbal 24.08.2016 | 18:30
Petrović: Željo je gigant, neki igrači će otpasti!
Željezničar je poslije raskida ugovora sa Milošem Kostićem, našao njegovog nasljednika, a to je Slavko Petrović, trener koji je u protekle dvije godine sa mnogo uspjeha vodio bijeljinski Radnik.

Odlazak Petrovića iz kluba s kojim je ovog ljeta produžio ugovor je pomalo iznenađujući, ali on sam je objasnio razloge zbog kojih je preuzeo klub sa Grbavice.

“Fudbalski klub Željezničar ima sve predispozicije da ponovo postane regionalni gigant i to me privuklo da prihvatim ponudu i preuzmem upražnjenu funkciju šefa stručnog štaba” rekao je Petrović za Anadoliju.

On je rekao da je obavio konkretan razgovor sa čelnicima kluba, nakon čega ga je Upravni odbor imenovao za trenera.

“Srećan sam što dolazim u tako veliki klub, gdje ću voditi veoma dobru ekipu koju treba malo razdrmati, probuditi i vratiti na pobjednički kolosjek. Znam sve igrače Želje i u narednim danima napravićemo određenu selekciju gdje će vjerovatno neki i otpasti iz kadra. Prioritet će mi biti naći uzrok loših igara pojedinaca, jer za određen broj igrača znam da mogu puno, puno bolje”, rekao je Petrović.

Na klupi Željezničara debitovaće sljedećeg vikenda na prvenstvenom meču protiv Čelika u Zenici.

”Sramota da je da velikan poput Željezničara nakon šest kola u Premijer ligi BiH na devetom mjestu tabele sa samo sedam bodova. U Zenici moramo pobijediti. Kako? Kako god, ali moramo. To je izuzetno bitno i ako uspijemo sve će poslije biti lakše popravljati”, naglasio je Petrović, koji će sa FK Željezničar ugovor potpisati do ljeta 2018. godine.

Smatra da će se i pored lošeg starta do kraja sezone Željezničar boriti za sami vrh tabele i jedan od trofeja.

”Prvenstvo je dugo i ima još mnogo da se igra. Ništa nije izgubljeno. Vjerujem da ćemo veoma brzo uspjeti izaći iz krize i boriti se za pozicije u samom vrhu tabele i trofeje. Pred nama je dug proces, ali da ne vjerujem da sa Željom mogu napraviti velike stvari ne bih ni došao na Grbavicu”, rekao je Petrović.

U posljednje vrijeme spominjan je i kao mogući novi trener FK Sarajevo, ali prihvatio je ponudu ljutog rivala tima sa Koševa.

”Iz Želje su bili konkretni, zvali me i postigli smo dogovor. Iz FK Sarajevo niko me nije kontaktirao nikada i zato se sve odigralo ovako. Željezničar i Sarajevo dva su velika kluba, rivala, ali naravno da se trebaju poštovati i uvažavati. Dok sam bio trener Radnika iz Bijeljine na Koševu sam doživio ovacije i to se ne zaboravlja, te sam zahvalan navijačima Sarajeva na korektnosti i poštovanju onoga što sam radio”, objasnio je Petrović.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar