Turske kopnene trupe prešle sirijsku granicu

Ovo je nastavak žestokog obračuna sa džihadistima koji je turska armija započela prije tri dana sa američkom anti-IS koalicijom sa ciljem da se očiste prirpadnici terorističke grupe IS sa tursko-sirijske granice.

Svijet 24.08.2016 | 17:33
Turske kopnene trupe prešle sirijsku granicu
"Operacija, koja je počela rano jutros, usmjerena je na čišćenje turske granice od terorističkih grupa, ojačavanje bezbjednosti granice i podršku teritorijalnom integritetu Sirije", prenijela je turska državna agencija Anadolija izjave turskih zvaničnika.

Turska agencija CNN Turk prenosi da su u napadu pored kompenih jedinica uključeni i avioni, artiljerija i raketne jedinice. Dodaje da turske snage čekaju znak za početak kopnene operacije!

Turska televizija takođe prenosi navode bezbjednosnih izvora koji kažu da su manje grupe turskih specijalnih jedinica već upale na teritoriju Sirije do pet kilometara i uveliko obezbjeđuju pograničnu oblast prije kopnene operacije.

Cilj turskih jedinica je zauzimanje grada Džaralbusa koji se nalazi pod kontrolom džihadista Islamske države.

Napad dolazi iz straha da grad na padne pod kontrolu sirijskih Kurda koji već drže ogromne dijelove sjeverne Sirije gdje imaju de facto autonomiju.

Ankara tvrdi da su sirijski Kurdi saveznici Kurdske radničke partije, koju smatraju terorističkom grupom na teritoriji Turske koja vodi oružanu pobunu protiv vlasti.



(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

24.08.2016 17:24

Ovo je perfidna borba protiv zvanicne Sirije koja nije po volji Zapada i Turske. IMA BOGA. ON NAS GLEDA. BOG NEPLACA SVAKU DAN ALI OD NHEGOVE KAZNE ILI NAGRADE JOS UVIJEK NIKO UTEKAO NIJE PA NECE NI ZAPAD NI TURSKA!

ODGOVORITE
Name

007

24.08.2016 19:23

Kazi sta radis kuci ja sam Americanac. Jedna drzava postoji to je America. Ja je volim dusom zato sto me postuju ko covjeka dole lopovi i sjetotinja i nacionalizam. Mi smo u americi svi isti zadnja cetiri guvernera u zatvoru a dole samo ko ukrade kokos