Hapšenje Sipe zbog veza sa teroristima

Pripadnici Sipe danas su na području Zvornika, u mjestu Šepak, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, izvršilli pretrese na dvije lokacije i uhapsili Nedžada Mujića zbog osnovane sumnje povezan sa teroristima.

Bosna i Hercegovina 16.08.2016 | 22:46
Hapšenje Sipe zbog veza sa teroristima
"Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije, prikupile su dokaze da je ovaj osumnjičeni u više navrata boravio na području Sirije i vraćao se u BiH, te je osumnjičen za povezanost sa odlascima državljana BiH na područja Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama tzv. 'Isil-a', koji je od strane Savjeta bezbjednosti UN proglašen terorističkom organizacijom", stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

"Navedeni osumnjičeni, pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je počinio krivično djelo 'finansiranje terorističkih aktivnosti' u svezi sa krivičnim djelom 'organizovanje terorističke grupe' iz člana 202 KZ BiH. Osumnjičeni će biti ispitan, a ispitivanje će izvršiti šef Odjeljenja za terorizam, nakon čega će biti odlučeno o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama preduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom, naročito u vezi nezakonitosti povezanih sa odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka".

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanac

16.08.2016 21:45

A da usput barem privedu na razgovor ljude sa kojima je isti sarađivao? Ova hapšenja po jedan godišnje, uključujući i političke teroriste na vlasti je sviranjek..cu! I Bosni ovakp maloj kolika jeste, trebat će milion godina da se svi pohapse... Cirkus za narodne mase (bez zuba i škole naravno).

ODGOVORITE