Uvode se nova pravila na plažama u Dalmaciji

Splitsko-dalmatinska županija odlučila je da uvede red na brojne plaže na svom području, a evo šta donose nova pravila.

Putovanja 13.08.2016 | 10:14
Uvode se nova pravila na plažama u Dalmaciji
U ovoj županiji biće zabranjeno ograđivanje plaža i naplaćivanje ulaza, ograničiće se površina koju mogu da zauzimaju ležaljke.

"Domaći ljudi će apsolutno imati prednost i pobrinućemo se da ne dođe do ekspanzije komercijalnih sadržaja zbog kojih bi plaže postale nedostupne", rekao je Stipe Čogelja, županijski šef za turizam i pomorstvo.

Svojih desetak predloga već je uputila i policija: ona traži da barem na plažama koje su pod koncesijom budu osigurani ormarići za zaključavanje vrednih stvari, kao i mesta za bicikle.

Čogelja je potvrdio da ubuduće neće biti dozvoljeno zauzimanje plaže ležaljkama na površini većoj od 40 odsto, ali i da će one morati biti odložene sa strane i postavljene uz obalu tek na zahtev korisnika. Izuzeci će eventualno biti mogući na plažama uz hotele visoke kategorije, ali i tamo će ležaljke moći biti postavljene tek u dva reda i minimalno deset do petnaest metara od samog mora.

B 92
foto: internet

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Blic++++

13.08.2016 17:26

Za nas standard je postalo more skupo.......Ej, covjece.....Iz sjecanja znam da je morska voda slana.......Toliko o uzivanju iz nase perspektive.......

ODGOVORITE
Name

Herceg Novi

13.08.2016 20:16

U Herceg Novom se ne mozes prici moru! Sve su pokrili lezaljkama, 3 Eura plus suncobran 2 Eura! Podrzavam opciju da se broj lezaljki reducira!

ODGOVORITE
Name

vida

14.08.2016 00:43

koliko je bezbjedno za turiste iz bivse juge ko im garantuje bezbjednosr.

ODGOVORITE
Name

Haris

14.08.2016 17:01

Ja ne kontam majke mi kako je moguće da me neko prisili da uzmem ležaljku ako hoću blizu vode. Šta za one koji neće ležaljku. Koliko košta uklanjanje ležaljke?

ODGOVORITE
Name

Grčka

15.08.2016 02:01

Ma nikad više tamo

ODGOVORITE