Izumljen pametni frižider koji sam uzgaja marihuanu

Otkako je određeni broj američkih država legalizovao upotrebu marihuane u privatne i medicinske svrhe, krenula je "borba" za novcem. Startup Leaf izumeo je pametni frižider koji omogućava uzgoj marihuane u kući.

Informacione tehnologije 01.08.2016 | 15:54
Izumljen pametni frižider koji sam uzgaja marihuanu
Kutije koje izgledaju poput frižidera imaju automatske funkcije i ne zauzimaju puno mesta u domu. Takođe, nije upadljiv. Karbon filter sprečava da se miris trave širi okolo, a izumitelji tvrde kako je ova sprava posebno namenjena početnicima u uzgoju.

Leaf tim je snimio i video u kojem korak po korak objašnjava funkcionisanje pametnog frižidera. Putem aplikacije pratite uslove u kojima raste kao što su temperatura vayduh i vode, pH vrednost, vlažnost, nivo vode i visina biljke. Aplikacija nudi i potrebne recepte. Sve je automatski, što znači da ne morate da vodite računa o bilo čemu.

Uređaj će biti u prodaji od ove jeseni i pretpostavlja se da će cena biti oko 2.000 dolara. Iz kompanije ističu kako će kupci ovim uređajem uštedeti novac za razliku od tradicionalnog načina uzgoja ove biljke.

B 92
foto: you tube

Komentari / 0

Ostavite komentar