Gameiro u Atletiku za 41 milion!

GOTOVO JE! Simeoneov tornado Gameiro - Grizman! Biće Atletiko kao mašina za mlevenje! Obeštećenje će biti u rasponu od 37.000.000 do 41.000.000 evra, zavisno od bonusa koji budu aktivirani... 

Fudbal 30.07.2016 | 15:00
Gameiro u Atletiku za 41 milion!
Kevin Gameiro nije Barselonin, ni Pari Sen Žermenov, definitivno više nije ni Seviljin! Kevin Gameiro je novi napadač Atletiko Madrida! Dogovor je pao u subotu ujutru, a transfer će iznositi između 37.000.000 i 41.000.000 evropskih novčanica.

Ono što je tek sat vremena kasnije objavljeno jeste da je Atletiko prosledio Sevilji Lusijana Vijeta na pozajmicu uz opciju kupovine.

Tražio je Dijego Simeone poslednji delić slagalice kako bi sklopio mašineriju za mlevenje. Želeo je Gonzala Iguaina, Pjer Emerika Obamejana, a ponajviše Dijega Kostu. Ali, sigurni smo da argentinski mastermajnd neće biti nezadovoljan ni najnovijom akvizicijom iz Sevilje! Dobio je pit-bula koji je kidao odbrane na sitne komade, strelca sa ubitačnim instiktom i golgetera profila baš kakav je i potreban madridskom klubu kako bi konačno zadao udarce Realu i Barseloni. Dobio je napadača s dušom, borca koji nijednog trenutka ne odustaje, dobio je savršenu drugu polovinu koja bi tandem Gameiro - Grizman trebalo da učini jednim od najpaklenijih u Evropi. 

Nije tajna da je Simeone i pored svega hteo Kostu iz Čelsija. Ali, pregovori su se odužili, potom i izjalovili. Čolo više nije mogao da čeka. Zato je krenuo u potpunu ofanzivu na jednog od najboljih napadača Primere i vrlo brzo sklopio je posao kojim će biti prezadovoljni i u Atletiku i u Sevilji. 

Atletiko je kupovinom Nika Gaitana, sada i Gameira, uz zadržavanje većeg dela tima, napravio timčinu za narednu sezonu i verovatno jednog od konkurenata za Ušatog i titulu u Španiji. Atletiko će izgledati još ozbiljnije, kompaktnije i jače nego prošle godine.

Što se Sevilje tiče, klub iz Andaluzije dobiće između 37.000.000 i 41.000.000 evra na ime obeštećenja. Tačnije, formula je sledeća 32.000.000 idu sigurno, plus 5.000.000 na ime raznih bonusa, a u dogovor su uključene još dodatne klauzule koje bi Sevilji trebalo da donesu još 4.000.000 evra dodatnog profita. 

Dakle, Sevilja je ovim poslom učetvorostručila ono što je za Gameira izdvojila kada ga je dovodila iz PSŽ pre tri godine. Od trenutka kada je stigao na stadion Ramon Sančez Pizhuan Gameiro je mreže tresao 67 puta i nebrojano puta bio heroj crveno-belog dela Andaluzije. Time je nastavljen niz fantastičnih poslovanja Sevilje pod vođstvom mađioničara Monćija.

Sevilja se sada okreće angažovanju novog napadača koji bi trebalo da donese veliki profit. Danas će na medicinske preglede stići Vijeto, kao deo Gameirovog tranasfera, ali prva meta ostaje Visam Ben Jeder, čovek koji je praktično sam sa svojih 17 golova u Ligi 1 ostavio Tuluz u elitnom francuskom društvu. Ben Jeder želi novi izazov, a poziv Sevilje ga je oduševio i više nego Vest Hemov pre nekoliko dana. Ono što će Sevilji dati dodatni motiv da angažuje popularnog Benjegola jeste to što može da ga dobije za samo 9.000.000 evra. 

Dakle, španski klub će ići oprobanom recepturom i posle velike prodaje dovesti igrača iz Francuske kao zamenu. Tako je učinila i kada je prodala Negreda 2013. godine, pa dovelaGameira. 

Inače, dres Sevilje u narednoj sezoni nosiće i Fernando Ljorente, koji je odlučio da ostane u klubu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar