Zdrave navike za top formu

Ukoliko vaš sin ili ćerka imaju problem sa viškom kilograma, pomozite im da ovog leta smršaju. Svakog dana se šetajte sa njima, vozite zajedno bicikl, preskačite konopac, uvedite im redovne i zdrave obroke.

Zdravlje 28.07.2016 | 13:34
Zdrave navike za top formu
Istraživanja pokazuju da je svako peto dete u Srbiji prekomerno uhranjeno ili već gojazno, a studije još govore da bi iz tih razloga današnji mališani prvi put u istoriji mogli da žive kraće nego njihovi roditelji. Samo od 2006. do 2013. godine, broj gojazne dece je povećan sa 8,5 odsto na 13,7.

Ukoliko vaš sin ili ćerka imaju problem sa viškom kilograma, pomozite im da ovog leta smršaju. Raspust traje do septembra, mentalne aktivnosti su manje, vreline utiču na smanjenje apetita, pa klinci imaju više vremena i mogućnosti da se usmere ka ovom cilju. Svakog dana se šetajte sa njima, vozite zajedno bicikl, preskačite konopac, uvedite im redovne i zdrave obroke, neka jedu što više svežeg voća i povrća i do kraja leta će rezultati sigurno biti vidljivi.

Stručnjaci kažu da je to idealan period za ubrzavanje metabolizma i izgradnju zdravih navika, jer su slobodni, nemaju obaveze oko učenja, fizički su aktivniji, ne moraju da jedu brzu hranu kao što rade kada imaju nastavu, pa im je najlakše da na odmoru "skoknu" po pljeskavicu ili sendvič. Savet je da se ništa ne radi na silu, pod pritiskom, nego da se dete polako dovede na pravi put.

Novosti
foto: novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar