ABA: Olimpija i Helios otkazali učešće u ligi!

Olimpija i Helios neće igrati u ABA ligi sledeće sezone, pošto nisu mogli da ispune obaveze za učešće u regionalnom takmičenju, saopštila je uprava lige.

Košarka 26.07.2016 | 22:15
ABA: Olimpija i Helios otkazali učešće u ligi!
Za sada se ne zna ko će umesto njih nastupiti, a prema pravilniku ABA lige upražnjena mesta u sezoni 2016/2017 biće popunjena na osnovu rezultata u nacionalnim šampionatima, kao i na osnovu koeficijenta zemalja iz sezone 2015/2016.

"Uprkos produženju krajnjeg roka, KK Union Olimpija nije bila u mogućnosti da garantuje ispunjenje finansijskih obaveza propisanih za dobijanje specijalne pozivnice. U isto vreme, KK Helios Suns ne može da garantuje poštovanje kalendara takmičenja i učešće, zanemarujući jedinstven i čvrst stav klubova da ABA liga j.t.d, kao pokretač razvoja košarke u regionu i sa prohodnošću u najjača evropska takmičenja, predstavlja apsolutni prioritet", navodi se u saopštenju lige.

Hrvatski Kvarner i slovenački Zlatorog mogli bi da budu novi članovi. Kvarner je po plasmanu četvrti u Hrvatskoj, dok je u Sloveniji to Zlatorog, ali nijedan klub zvanično nije objavio interesovanje.

Iz uprave lige za sada nema vesti, a ranije se nezvanično moglo čuti da su mnogi klubovi iz regiona zainteresovani za igranje.

Među njima su Metalac, Sutjeska, Šibenik, kao i klubovi iz Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar