Radoš Bajić završio snimanje "Selo gori..."

Pre nekoliko dana pala je poslednja klapa najgledanije srpske serije kojom je, sa 101 snimljenom epizodom, trajno završen najveći produkcijski projekat RTS-a i "Contrast studija".

Zabava 25.07.2016 | 11:18
 Radoš Bajić završio snimanje "Selo gori..."
Prvi kadar popularnih "Baba" snimljen je 6. oktobra 2006. godine u Vrnjačkoj Banji. Deset godina kasnije, sa 12 novih epizoda čije se emitovanje na RTS-u očekuje polovinom oktobra, junaci iz moravskog sela Petlovac Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Zlatana, Radojka, Smiljana, Đoda, Jakoje i drugi otići će u istoriju.

 Radoš Bajić kaže da na kraju ovog puta oseća veliku radost i zahvalnost.

- Nema tuge ni sete zbog kraja. Naprotiv, ima radosti i ponosa. Zahvalan sam RTS-u, mojoj sjajnoj ekipi, divnim kolegama sa kojima sam radio, a najviše gledaocima čija su mi odanost i ljubav dali vetar u leđa i omogućili da realizujem ovako veliki projekat. Zahvalan sam svojoj porodici bez čije saradnje, podrške i pomoći nikada ne bih izgurao "Selo gori", kaže za "Blic" Radoš Bajić i dodaje da se, bez obzira što je ova serija imala najveći dosad zabeleženi rejting, ne brine za njenu gledanost u poslednjoj sezoni.

- Ne opterećujem se rejtinzima i ne želim da se takmičim sam sa sobom. Znam da ćemo biti veoma gledani. Miran sam i spokojan jer smo svaku scenu snimali sa velikom pažnjom uprkos činjenici što smo tokom snimanja imali neprilike i tragične gubitke nekih od najvažnijih ljudi - kaže Bajić i podseća da je ekipa prvo ostalo bez Gage Nikolića, onda se teško razboleo Mirko Babić (Dragojlo), a zatim je iznenada umro legendarni Milašin, sjajni Milorad Mandić Manda.

- Kao čovek i prijatelj, sa tako velikim gubicima nosio sam se veoma teško, a kao profesionalac i reditelj, onako kako sam morao. Kada u fazi snimanja jedan projekat izgubi dva glavna glumca, a treći bude onemogućen da snima, to nije hendikep već ogroman i skoro nerešiv problem. Nije bilo lako, ali sam bio prinuđen da nađem rešenja sa kojima ću uspešno priču dovesti do kraja - kaže Bajić i obećava da ćemo Mandu ipak videti u novim epizodama, kao i da će snimanje serije pamtiti i po lepim stvarima.

- Zatečen sam obožavanjem naše serije. Pamtiću ogromnu podršku ljudi, seljaka, osmehe i spremnost da nam se pomogne, svuda i na svakom mestu gde smo snimali, na Kosmaju, u Beogradu, Kruševcu, selima kraj Morave.

Oproštajna Mandina kreacija za nezaborav

- Sudbina je ipak bila molećiva, pa smo pre tragičnog pada mog brata "po babine linije" Milorada Mandića Mande snimili krucijalni deo njegove uloge. Gubitak je nenadoknadiv, ali smo svi u ekipi spokojni jer će 12 novih epizoda “Sela gori” biti velika oproštajna Mandina kreacija koja će mu omogućiti večnost i nezaborav - kaže Radoš Bajić.

Blic
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar