Građani BiH ulaze na minska polja da hvataju pokemone?!

Euforija zvana „Pokemon GO“ zahvatila je čitav svet, pa tako i glavni grad Bosne i Hercegovine. U Sarajevu već sada veliki broj ljudi igra ovu „Nintendovu“ igru, a neki su toliko koncentrisani na potragu da završe na nebezbednim mestima, pa i na minskim poljima!

Informacione tehnologije 20.07.2016 | 08:02
Građani BiH ulaze na minska polja da hvataju pokemone?!
Cilj planetarno popularne igre Pokemon GO je skupiti što više pokemona i tako razvijati svog igrača. Pokemoni se nalaze po celom gradu, baš kao i stanice, takozvani Pokestops, na kojima možete svog igrača opremiti lopticama u koje hvata pokemone, a ako vam se posreći i ponekim jajetom koje će se pretvoriti u pokemona.

No, kako to već biva, ovakve igre polako prerastaju u opsesiju, toliko da mnogi ne razmišljaju o opasnostima koje vrebaju.

Tako je humanitarna organizacija „Posavina bez mina“, na svom profilu na Fejsbukuobjavila molbu građanima da ne ulaze na minski sumnjive površine.

„Danas smo dobili informaciju da ima slučajeva da korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive/rizične površine da bi našli pokemona. Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znake minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata“, navodi se u molbi organizacije.

RTS
foto: internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prazan život

26.07.2016 21:37

Pa onda Poki do zore.

ODGOVORITE