Gdje ljetuju političari?

Vodeći austrijski političari će, nakon današnje poslednje sednice vlade pred letnju pauzu, provesti odmor pre svega u domovini, ali i sa kratkim boravcima u inostranstvu, a jedan od njih će kamp-prikolicom krenuti na letovanje.

Putovanja 12.07.2016 | 10:19
Gdje ljetuju političari?
Austrijski kancelar Kristijan Kern će letnji odmor provesti u pokrajini Koruškoj, na jezeru Milšteter ze, gde ima kuću. Takođe jednu nedelju odmora provešće u Koruškoj i vicekancelar Rajnhold Miterlener, koji će ostatak odmora provesti vozeći bicikl u rodnom Milfirtlu, gde, kako je najavio, planira i da roštilja sa prijateljima.

Ministar pravosuđa Volfgang Brandštater namerava da otputuje u SAD, kako bi posetio unuče, a ostatak letnje pauze će provesti u austrijskom regionu Valdfirtel. I ministar odbrane Hans Peter Doskocil planira sa ćerkom da boravi u SAD, gde će glavni deo odmora biti poseta koncerta Brus Springstina. Ministar kulture Tomas Drozda planira odmor u Južnom Tirolu, kao i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Ministarka obrazovanja Sonja Hameršmit provešće letnji odmor na Korzici, i par dana u Austriji sa prijateljima i porodicom. Ministarka za pitanja porodice Sofi Karmasin planiran odmor sa porodicom na jezeru Mondze u Austriji.

Ministar saobraćaja i infrastrukture Jerg Lajhtfrid sa porodicom boraviće u Hrvatskoj na moru, a ostatak planiran kamp-prikolicom da boravi u kampu na jezeru Nojzidlerze na istoku Austrije.

Takođe na kampovanje kreće i ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka, koji će sa porodicom i kamp-prikolicom krenuti u pravcu Italije. Ministarka zdravlja Zabine Oberhauzer i ove godine će provesti odmor na planini u Austriji, a ministar poljoprivrede Andre Ruprehter boraviće u rodnoj pokrajini Tirol, kao i susednoj Italiji. Ministar finansija Hans-Jerg Sseling najavio je da će odmarati na jezeru Aterze, a ministar za socijalna pitanja Alojz Štefer u Gornjoj Austriji, kao i par dana u Hrvatskoj.

Lider najuticajnije opozicione Slobodarske partije (FPO) Hajnc-Kristijan Sstrahe, koji voli noćni život, otputovaće na Ibicu, te potom provešće jedno vreme u Tirolu.

Šefica Zelenih Eva Glavišnig provešće odmor na jezeru Ssotertajh u Donjoj Austriji. Takođe i dva predsednička kandidata odmoriće kratko tokom leta. Aleksander van der Belen provešće sa ženom i kučićima kućnim ljubimcima, dve nedelje u planinama Tirola, a Norbert Hofer planira odmor u Mađarskoj, kao i par dana u Koruškoj.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar