"Zmajevi" iz Velsa među 4 u Evropi!

Reprezentativci Velsa plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, prvi put za neki britanski tim od 1996. godine!

 

Fudbal 01.07.2016 | 22:52
"Zmajevi" iz Velsa među 4 u Evropi!
Velšani su priredili senzaciju u Lilu savladavši jednog od glavnoh favorita Belgiju sa 3:1 (1:1), posle preokreta.

"Crveni đavoli" su poveli projektilom Rađe Naingolana sa 25 metara u 13. minutu, ali Ešli Vilijams donosi izjednačenje glavom posle kornera u 30.

 Belgija je dominirala u nastavku, ali u 55. minutu Hal Robson-Kanu jednim lažnjakom vara trojicu rivala i donosi preokret Velsu, a trijumf pet minuta pre kraja potvrđuje rezervista Sem Vouks.

Vels će u svom prvom polufinalu nekog velikog takmičenja igrati protiv selekcije Portugala (6. jul, 21h), koja je do četiri najbolja tima u Evropi stigla bez pobede u regularnih 90 minuta na pet nečeva.

Međutim, "Zmajevi" će biti silno oslabljeni, zbog žutih kartona suspendovan je ključni igrač ovog tima Aron Remzi, koji je namestio oba gola u pobedi nad Belgijom, a prvi je asistent EP sa pet proigravanja.

 

EURO 2016, četvrtfinale:
Vels – Belgija 3:1 (1:1)
Vilijams 30, Robson-Kanu 55, Vouks 86 – Naingolan 13

Vels: Henesi – Dejvis, Vilijams, Čester – Ledli (King 78'), Ganter, Remzi, Alen, Tejlor – Robson-Kanu (Vouks 80'), Bejl
Belgija: Kurtoa – Dž. Lukaku (Mertens 75'), Denajer, Aldervereld, Menije – Vitsel, Naingolan – Azar, Fereira-Karasko (Felaini 46'), De Brujne – R. Lukaku (Batšuai 83')
 

Nakon mirnih prvih pet minuta, u sedmom je usledio odličan napad Belgijanaca u kojem su imali tri šuta iz odličnih pozucija u kaznenom prostoru, ali su Fereira-Karasko, Menije i Azar izblokirani.

Belgija je nastavila da kontroliše ritam meča, te u 13. minutu stiže do vođstva. Još jedan fantastičan gol postigao je Rađa Naingolan, koji je poslao projektil sa oko 25 metara pod prečku i kroz ruke golmana Henesija.

Od tog momenta Velšani preuzimaju kontrolu, dominiraju na sredini terena pod komandom raspoloženom Ramzija, i kreću da prete golu Belgije.

Kurtoa je bio relativno siguran između svojih stativa, sve do 30. minuta. Usledio je korner za Vels, očajna reakcija belgijske odbrane, što koristi kapiten rivala Ešli Vilijams i glavom sa oko šest metara trese mrežu.

U završnici poluvremena Ramzi je nastavio da se poigrava sa veznim redom Belgije, a odbrana Belgije bez Vertongena i Vermalena da se muči, opasno su pretili Bejl i Robson-Kanu, ali je ostalo 1:1.

Vilmots na poluvremenu uvodi Felainija i Belgija preuzima kontrolu u sredini terena te kreće opasno da preti Velsu.

Sjajnu šansu u 49. minutu imao je Lukaku, bio je sam na skoku na visini penala posle centaršuta Menijea sa desne strane, ali šutira pored gola.

Nastavili su "Đavoli" da kontrolišu ritam meča, a onda je usledio hladan tuš u 55. minutu, Bejl šalje dubinski pas do Ramzija na desnoj strani, on odigrava u sredinu do Robson-Kanua koji lažnjakom izbacuje trojicu čuvara i lako uspeva da savlada Kurtou.

Iako su više branili svoj gol, Velšani su i dalje povremeno pretili, dok su s druge strane Belgijanci bili opasni posle centaršutevam, ali Lukaku još jednom, te Felaini u dva navrata ne uspevaju da savladaju Henesija.

Tražili su Belgijanci gol za izjednačenje, Lukaku i Naingolan bezuspešno su tražili penale, Vilmots je bacio sve karte u napad uvođenjem Mertensa i Baršuaija, ali pet minuta pre kraja rezervista Sem Vouks novim golom glavom potvrđuje pobedu Velsa!

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Veoma interesantno prvenstvo

02.07.2016 10:29

Još jednom se pokazuje da u fudbalu veći broj pojedinačno kvaitetnijih igrača kao što je imala Belgija nije siguran recept za pobjedu.Gledaćemo zanimljivo polufinale Portugal-Vels

ODGOVORITE