Del Potro se vratio i izbacio Vavrinku!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro trijumfalno se vratio na Vimbldon i izbacio petog igrača sveta Stana Vavrinku u drugom kolu.

Tenis 01.07.2016 | 19:52
Del Potro se vratio i izbacio Vavrinku!
Del Potro je odigrao sjajan meč protiv Švajcarca i slavio rezultatom 3:6, 6:3, 7:6 (7-2), 6:3.

Argentinac je, ako se izuzme sam početak susreta, odigrao fantastično i maltene bez bekhenda savladao petog favorita na turniru.

Zbog povrede ručnog zgloba u više od 80% slučajeva se odlučivao za slajs sa te strane, ali mu ni to nije smetalo da forhendom diktira ritam.

Posle laganog prvog kola ovo je bio drugi Gren slem trijumf posle više od dve godine i tri operacije na ruci, kao i prvi trijumf nad Top5 igračima još od Mastersa u Šangaju 2013, kada je eliminisao Rafaela Nadala.

„Osećam se neverovatno. Dobio sam igrača koji igra fenomenalan tenis ove sezone. Uživao sam i srećan sam što sam uopšte na terenu“, rekao je Delpo.

Vavrinka je mnogo bolje otvorio meč pod zatvorenim krovom Centralnog terena i u četvrtom gemu iskoristio prvu šansu za vođstvo od 3:1. ’Dobri div iz Tandila’ mnogo je grešio, ritern mu nije funkcionisao, pa je pripretio tek u devetom gemu.

Tada je Vavrinka spasao dve brejk lopte i servisom se izvukao, potom materijalizovao prvu set šansu za vođstvo u setovima.

Međutim, situacija se promenila u drugom delu, a odlučujući je bio treći gem u kojem je Del Potro izbegao da izgubi servis, a već u sledećem ’brejknuo’ rivala. Došao je do 30:40, sačekao grešku i otišao na 3:1. Do kraja seta nije bilo previše uzbuđenja, ali jeste na početku trećeg.

Argentinac je u dva navrata imao brejk viška, Stan se oba puta ekspresno vraćao i činilo se da je ’momentum’ na njegovoj strani. Bez poteškoća se otišlo u taj brejk, ali je momak iz Ženeve prvi popustio. Izbacio je bekhend u aut, onda napravio i duplu grešku, pa je set ubrzo okončan u korist Huana Martina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar