Šampion humanosti se odriče opreme

Novak Đoković odlučio je da stavi opremu sa kojom je trijumfovao na Rolan Garosu na humanitarnu aukciju.

Tenis 01.07.2016 | 14:01
Šampion humanosti se odriče opreme
Akcija je organizovana u saradnji sa e-Bay i zvanično počinje danas, a Đokovićevi navijači širom svijeta tako će biti u prilici da izlicitiraju Novakovu potpisanu UNIQLO opremu sa ovogodišnjeg čuvenog finala na pariskoj šljaci.

Sav prihod od aukcije ide Novak Đoković fondaciji.

Učesniku koji na aukciji ponudi najviše pripašće majica i šorts sa Novakovim autogramom sa meča kojim je kompletirao karijerni Gren slem. 

Godina 2016. za Novaka Đokovića ostaće značajna ne samo po trijumfu na Rolan Garosu po prvi put u dosadašnjoj karijeri, već i po nastavku niza pobjeda na najvećim turnirima – uspio je da ispiše nove stranice teniske istorije i postane tek treći teniser kojem je pošlo za rukom da osvoji četiri uzastopna gren slema.

Aukcije je otvorena u 9.00 po srednjoevropskom vremenu, a završava se 4. jula u isto vrijeme.

UNIQLO oprema biće postavljena na eBay u dijelu "Sportski suveniri", podgrupa "Teniski suveniri". 

"Pobjeda na Rolan Garosu za mene je nezaboravan i važan trenutak. Tog dana uspio sam da ostvarim još jedan svoj san kao teniser. Aukcijskom prodajom opreme koju sam nosio na tom meču nadam se da ćemo prikupiti značajna sredstva kako bismo pomogli djeci da dostignu svoj puni potencijal i da sanjaju i ostvare velike snove, kao ja", istakao je Novak Đoković, osnivač fondacije. 

Ovo je samo prva u nizu aukcija sa suvenirima koji simbolišu Đokovićev trijumf na Rolan Garosu. Na narednoj aukciji zakazanoj za 8. jul u ponudi će se naći novi predmet iz prekretnice u Novakovoj karijeri, koji će biti predstavljen tokom sljedeće nedjelje.

Cjelokupan prihod od aukcija ide direktno Novak Đoković fondaciji. Sredstva će biti uložena za finansiranje predškolskih edukativnih programa, rekonstrukciju i izgradnju vrtića i škola kao i obuku vaspitača i nastavnika u Srbiji.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 0

Ostavite komentar