Radnik večeras igra istorijsku utakmicu

Večeras od 19:30 časova, po našem vremenu u Staroj Zagori u Bugarskoj, “Radnik” igra prvu, istorijsku utakmicu Uefinim takmičenjima.

Fudbal 30.06.2016 | 08:19
Radnik večeras igra istorijsku utakmicu
Domaćin “Radniku” u prvom pretkolu Lige Evrope je klub “Beroe” iz Stare Zagore, koji plasmanom na tabeli nacionalnog šampionata Bugarske, ali i stogodišnjom tradicijom tokom koje su osvojeni svi domaći trofeji, predstavlja blagog favorite u dvomeču sa Bijeljincima.

“Radnik”, međutim, ne želi da se preda i traži rezultat koji će mu omogućiti da u revanšu u Banjaluci za sedam dana pokuša obezbijediti
nastavak takmičenja na evropskoj sceni.

“Pokušaćemo zaista da ovdje pružimo najbolje što u ovom trenutku možemo i da ostanemo neporaženi. Sigurno je da su pripreme za obije ekipe bile jako kratke. Mi, u suštini i nismo imali prave ljetnje pauze, tako da se kod mojih igrača osjeća umor još iz prošle sezone. To ipak nije razlog da mi ne izađemo na teren i pružimo svoj maksimum”, rekao je u posljednjem obraćanju javnosti prije početka utakmice trener “Radnika” Slavko Petrović.

Slične probleme imala je i ekipa “Beroe”, koju je u pauzi između dvije sezone napustilo desetak igrača. Postoji nepoznanica i u Staroj Zagori kako će novi tim izgledati u prvom duelu sa “Radnikom”, ali je činjenica da su protivnika skenirali.



"Jako je teško uigrati tim sa 12 novih igrača. Nismo još u optimalnoj formi, ali trudićemo se da budemo dobri. Njihov predsjednik je Srbin,
njihov trener je Srbin. Oni gaje srspki stil igre koji je jedan od najboljih u ovom dijelu evrope. Mi to jako respektujemo", rekao je trener
bugarskog predstavnika Ivajlo Jordanov.

U timu „Radnika“ u prvoj utakmici sigurno neće biti Ivana Jakovljevića, koji je u protekloj sezoni bio standardan član odbrambene linije tima. Prema informacijama koje smo saznali u taboru Bijeljinaca, Jakovljević se povrijedio neposredno prije polaska u Bugarsku.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

davidBL

30.06.2016 06:28

Sretno i vidimo se u Banja Luci na drugoj utakmici...

ODGOVORITE