Evropski Njujork

Istraživanje koje je sprovela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 evropskih gradove koji nude najzanimljiviji sadržaj za posetioce.

Putovanja 24.06.2016 | 10:08
Evropski Njujork
Evropa skriva neke od najlepših gradova na svetu. London, Pariz, Venecija, Beč, Barselona, Istanbul, Rim, Amsterdam i Atina samo su neki od metropola koje imaju zanimljivu i bogatu istoriju i kulturu.

Iako ove evropske lepotice žele da posete putnici iz celog sveta, ni jedan od njih nije na prvom mestu.

Naime, istraživanje je pokazalo da je najzabavniji evropski grad – Berlin.

Spaljen, bombardovan, izoliran od ostatka sveta, Berlin se tokom svoje turbulentne istorije obnavljao, rastao i uspeo da postane pravi “trendseter” u umetnosti, kulinarstvu i zabavi.

Iako svaki od gradova na listi ima bogatu, zanimljivu i šaroliku kulturno-istorijsku priču, ono po čemu je takozvani evropski Njujork izdvojen i prepoznat su brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo, pa su ulice ovog grada uvek prepune slobodnih umetnika i kreativaca koji ne sede u kancelarijama već stvaraju na licu mesta.

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile suReichstag zgrada s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid i spomenik evropskim Jevrejima ubijenim tokom Drugog svetskog rata.

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim jeftinim i skupljim delikatesima.

B 92
foto:getyourguide

Komentari / 0

Ostavite komentar