Analiza: Murinjov "posebni" Junajted - ko ide, a ko dolazi?!

Novi mendžer Mančester Junajted Žoze Murinjo mogao bi potpuno da rekonstruiše tim dovođenjem novih igrača, kao i da proda one za koje smatra da nisu korisni.

Fudbal 25.06.2016 | 18:00
Analiza: Murinjov "posebni" Junajted - ko ide, a ko dolazi?!
Portugalski stručnjak sigurno želi da njegov tim u takmičarskoj sezoni koja sledi bude jedan od glavnih fovarita za osvajanje titule u Premijer ligi, posle Luj van Galove sezone u kojoj su završili kao peti na tabel i tako još jednom ostali bez Lige šampiona.

Erik Baili je za sada jedino pojačanje, stigao je iz redova Viljareala za rekordnu sumu od 38 miliona evra, čime je postao najskuplji defanzivac u istoriji Old Traforda, a sedmi kada je u pitanju svet fudbala.

Brel Embolo

Momak rođen 14. februara 1997. trenutno nastupa za Bazel i član je reprezentacije Švajcarske. Igra na poziciji napadača, a smatra se jednim od najvećih talenata u svetu fudbala.

Karakterišu ga izuzetna brzina i solidna tehnika, a po potrebi može da igra i na krilnim pozicijama u napadu. Sa 17 godina debitovao je za prvi tim Švajcarske, a svoj prvi internacionalni gol postigao je u pobedio nad San Marinom (7:0).

Andre Felipe Gomeš

Rođen 30. jula 1993. portugalski fudbaler koji 2014. u španskom klubu Valensija došao kao pozajmljeni igrač iz Benfike. Godinu dana kasnije potpisuje ugovor koji važi do juna 2020.

Jedan je od najtalentovanijih portugalskih veznjaka, a za njega se pored Junajteda raspituju Arsenal, Pari Sen Žermen i Juventus koji je najozbiljniji kandidat za dovođenjeg ovog fudbalera.

Zlatan Ibrahimović

Nekoliko nedelja traje saga o ovom transferu, a po pisanju medija za potvrdu su ostali samo lekarski pregledi. Ukoliko sve bude kako treba, ovaj transfer će svakako biti jedan od najzvučnijih u Premijer ligi za ovi sezonu.

Ibrahimović dobro poznaje i ceni rad "Posebnog", zajedno su sarađivali u Interu iz Milana kada su osvojili Superkup Italije i postali prvaci Serije A. Šveđanin je tada postigao 29 golova. Da li će zajedno ponoviti isti uspeh i u Mančesteru, ostaje nam da vidimo.

Hames Rodriges

Kolumbijac je zvezda SP u Brazilu što mu je donelo transfer vredan 80 miliona evra u madridski Real. Međutim, vezista ne igra u redovima "kraljevića" onako kako se od njega očekuje, što bi Murinju moglo mnogo da olakša posao ukoliko on postane slobodan igrač.

Čini se da je "Stara dama" najviše zainteresovana za ovaj transfer, s obzirom da postoji šansa da Pogba pređe u Real, pa bi tako došlo do razmene ova dva igrača.
Žoao Mario

Portugaslki fudbaler nastupa za Sporting iz Lisabona i igra na pozicija srednjeg veznog. Na svom debiju za reprezentaciju Portugala 2014. zamenio je Kristijana Ronalda na prijateljskom meču protiv Francuske u Parizu.

Bio je starter u prvoj utakmicu na EURO 2016 u kojoj su igrali nerešeno (1:1) sa reprezentacijom Islanda.

Henrih Mhitarijan

Mhitarijan je odbio da produži ugovor i mogao bi ovo leto da napusti Dortmund, a za njega se zainteresovani brojni klubovi iz Engleske. Njegov trenutni ugovor važi do sledećeg leta ,tako da će ga Borusija verovatno prodati kako bi zaradili novac.

Jermen je tokom karijere nastupao za Pjunik, Metalurg iz Donjecka i Šahtjor, pre nego što je u julu 2013. godine za 27,5 miliona evra stigao u Dortmund. Do sada je za "milionere" upisao 136 nastupa, postigao 40 golova i osvojio jedan Superkup Nemačke.

Adam Aunas

Murinjo je izgleda rešio da podmladi ekipu pa je na "meti" kluba i 19-godišnjak iz redova Bordoa. Aunas je proške sezone odigrao svoje prve minute u Ligi 1 i već je na meti jednog od najvećih klubova na svetu.

Mladi fudbaler Bordoa je u debitantskoj sezoni postigao 5 golova na 24 utakmice u Ligi 1, a ubeležio je i dve asistencije. Veruje se da bi za njegove usluge Mančester mora da "iskešira" oko 20 miliona evra.

Pol Pogba

Francuski rreprezentativac mogao bi da se vrati u Mančester Junajted iz kojeg je prešao u Juventus 2012. godine. Za godinu dana koje je proveo u Junajtedu ( 2011-2012.) odigrao je samo tri službene utakmice.

Kao vezni igrač Juventusa postigao je 12 golova na 63. odigrana meča. Pored Murinja, za njega je zainteresovan i Zidan koji ima veliku želju da ga dovede u redove kraljevskog kluba.

Leroj Sane

Takođe je jedan od perspektivnih mladih igrača na koje bi Murinjo voleo da računa. Ovaj nemački fudbaler igra na pozicija krila i od 2011. nastupa za Šalke za koji je postigao 13 golova i njegov ugovor vazi do juna 2017.

Za ovog talentovanog igrača se raspituju mnogi drugi klubovi iz Premijer lige, a najveće interesovanje pokazao je Pep Gvardiola , pa bi Sane mogao postati i igrač "Građana".

Prema nekim navodima Nemci ne žele da puste Sanu za manje od 40 miliona funti.

Rafael Varan

Pre šest godina Varan je odbio Junajted i potpisao za Real u transferu teškom 10.000.000 evra.

Varan nije uspeo da se u prošloj sezoni izbori za startnih 11, a čini se da se taj status neće promeniti ni u sledećoj, tako da je on jedan od igrača koji bi mogao da napusti Real ovog leta i za koga bi mogla da stigne neka velika ponuda.

U vreme kada je Murinjo vodio Real, on nije bio satndardan, ali je bio jedan od igrača koje je Portugalac posebno cenio, a pogotovo posle dva sjajna izdanja u derbijima protiv Barselone.

Ako Varan odluči da napusti klub, Murinjo neće propustiti šansu jer mu je takav štoper potreban, uz novo pojačanje Erika Bailija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar