Amerikanci bez Kralja u Riju!

Heroj istorijske pobede Klivlenda u finalu NBA lige Lebron Džejms najverovatnije će propustiti nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu u avgustu.

Košarka 25.06.2016 | 15:45
Amerikanci bez Kralja u Riju!
Lebron Džejms ima razloga za zadovoljstvo. Pre dva dana Klivlendu je doneo prvu titulu NBA lige, nakon pobede u finalu nad Golden Stejtom i istorijjkog preokreta od 1:3 do 4:3.

Ipak, naporna i duga sezona ostavila je traga, zbog čega je malo verovatno da će najbolji igrač Kavsa nastupati za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Riju u avgustu.

Mediji u Americi prenose da Džejms još uvek nije obavestio čelnike nacionalnog saveza o izostanku sa Olimpijskih igara, ali da su oni svesni da su male šanse da će putovati sa reprezentacijom u Rio de Žaneiro.

Lebron Džejms u svojoj kolekciji ima već dve zlatne olimpijske medalje iz Pekinga 2008. i Londona 2012, kao i bronzano odličje sa Igara u Atini 2004. godine, uvek je bio spreman da igra za nacionalni tim, ali ovoga puta očekivano ga je sustigao umor.

Džejms bi tako mogao da se priključi plejadi igrača koji su već obavestili selektora Majka Kžiževskog da neće igrati u Riju. Od nastupa na Olimpijskim igrama odustali su Stef Kari, Rasel Vestbruk, Džejms Harden, Lamarkus Oldridž, Kris Pol, Blejk Grifin...

I dok se čeka da se "Kralj" zvanično izjasni, stigla je potvrda da će se zvezda Oklahome Kevin Durent odazvati pozivu selektora.

"Uzbuđen sam i radujem se. Olimpijske igre ne održavaju se svake godine, i na njima ne mogu da nastupe svi igrači iz NBA lige. Veoma sam počastvovan zbog prilike koja mi je ukazana, videćemo ko će sve biti u timu, ali bez obzira na to, trudićemo se da pružimo maksimum", poručio je Durent iz Teksasa.

Durent, koji je bio najkorisniji igrač NBA lige (MVP) u sezoni 2013/2014, i član zlatne selekcije SAD na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 i na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010, trebalo bi da bude jedan od lidera tima u Brazilu.

Prema prognozi ESPN očekuje se da će Kžiževski osim njega u Riju sigurno računati i na Pola Džordža, Kajrija Irvinga i Kleja Tompsona, dok bi mesto među 12 trebalo da zauzme i Drejmond Grin. Osim njih na Olimpijskim igrama mogli bi se naći i Kavaji Lenard, Džimi Batler, eventulano Demjan Lilard i Andre Dramond.

Neizvesnost će potrajati još malo, budući da bi Kžiževski definitivno krajem juna mogao da objavi konačan spisak reprezentacije.

Reprezentacija SAD igraće u grupi A u Riju zajedno sa selekcijama Venecuele, Kine i Australije, a čekaju i dva pobednika kvalifikacionih turnira.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar