Mulaomerovićevi "Zmajevi" su... Musa i Sikiraš!

Selektor Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović objavio je širi spisak košarkaša koji će konkurisati za tim u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

Košarka 25.06.2016 | 14:30
Mulaomerovićevi "Zmajevi" su... Musa i Sikiraš!
"Zmajevi" će se za plasman na šampionat Evrope boriti protiv selekcija Rusije i Švedske, a Mulaomerović se odlučio na 24 igrača među kojima su NBA dvojac Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, ali i perjanice zlatnih kadeta Džanan Musa i Njegoš Sikiraš.

Takođe na širem spisku se našao i Nihad Đedović, koji zbog uzimanja njemačkog državljanstva nije učestvovao na prethodnom okupljanju, kao i dvojica Amerikanaca Aleksander Renfro i Zak Rajt.

Spisak:

Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Nemanja Mitrović, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Imran Polutak, Aleksander Renfro, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović, Adin Vrabac i Zak Rajt.

Prvu utakmicu u kavlifikacijama za Eurobasket, BiH će gostovati u Rusiji 31. avgusta, dok će prvi domaći meč odigrati četiri dana kasnije protiv selekcije Švedske.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar