Juventus = FAMILIA! Čovjek-titula odlazi uz poruku sa ženinog profila!

Ne zaslužujem vaše komplimente…! Srceparajući odlazak čoveka sa kojim su Italijani po društvenim mrežama zbijali šale prethodnih godina...

Fudbal 25.06.2016 | 15:00
Juventus = FAMILIA! Čovjek-titula odlazi uz poruku sa ženinog profila!
Frančesko Toti ima jedan - Simone Padoin ima pet. To su šale i prozivke kojima su navijači Juventusa često stajali na muku navijača Rome. Šale bazirane na pet osvojenih Skudeta epizodiste u crno-belom dresu. Simone Padoin je bio jedna od maskota Juventusove dominacije Italijom u poslednjih pet godina.

Nije imao veliku ulogu, ali je na kraju svake sezone mogao da se pohvali novom titulom u kolekciji. Igrač kojeg je Antonio Konte pre četiri i po godine doveo na mala vrata u Juventus je jedan od retkih koji je zajedno bio učesnik svih pet šampionskih sezona. Pored njega, to su uspeli: Bufon, Barzalji, Kjelini, Bonući, Markizio i Kaseres. Ispisali su istoriju Juventusa i italijanskog fudbala.

Za sva vremena će pisati da je Padoin bio deo generacije koja je sejala strah na Apeninima. Iako je njegova uloga na terenu bila samo epizodna. Igrač skromnih kvaliteta koji je tu i tamo dobijao šansu, ali je uvek ginuo za dres Bjankonera. Fudbalskim kvalitetima nije, ali ljudskim i karkaternim jeste bio sve ono što je Antonio Konte tražio. Timski duh, požrtvovanje, odanost, hrabrost… Kada bi dobio šansu, nije se švercovao. Radio je ono što se očekivalo od njega. Zato ga je i Alegri zadržao.

Za to vreme, navijači širom Italije su pravili parodije i sprdali se sa Juventusovim malim vojnikom po društvenim mreama. On nikada nije odgovarao, ćutao je i trpeo. Profile na društvenim mrežama nema, fudbal i uspeh Juventusa su jedino što ga je u karijeri zanimalo. Muškarac i fudbaler.

Međutim, došlo je i vreme za rastanak. Padoin odlazi u Kaljari i mimo svih očekivanja rešio je da se javno oprosti. Prvi put je progovorio otvoreno o onome što oseća, prvi put je pokazao da nije vojnik već čovek sa dušom i emocijama. Preko supruginog profila na društvenoj mreži se zahvalio svima i onako skromno u svom stilu poručio koliko je njegova uloga bila epizodna i koliko je uživao u njoj. I nije nikome zamerio što su njegovo požrtvovanje, hrabrost i odanost bili izvragavani javnom podsmehu.

U emotivnom pismu Simone Padoin je poručio sledeće:
“Pisanje na društvenim mrežeama je veoma neobično za mene. Zato ovom prilikom koristim ženin profil na Instagramu. Mislim da je neophodno da se oglasim i iskažem zahvalnost prema svim navijačima Juventusa koji su mi ukazivali pažnju prethodnih godina.

Znam da jedno obično “hvala” nije dovoljno da se odužima svima u Juventusu. Osećanja su mi pomešana ovih dana jer sa jedne strane sam uzbuđen što krećem u novu avanturu, a sa druge strane mi stoji knedla u grlu jer odlazim i ostavljam sve ovo iza sebe.

HVALA, pre svih saigračima sa kojim sam delio svlačionicu tokom ovih pet godina. Svi ste mi značili nešto i po nečemu ste bili posebni za mene. Ne verujem da ću bilo kada opet sresti takvu jedinstvenu grupu. Bila mi je velika čast da igram sa svim vama i hvala vam što ste me učinili važnim i što sam bio poštovan.

HVALA, stručnim štabovima Antonija Kontea i Maksa Alegrija koji su me naučili mnogo toga i omogućili da pobeđujem.

HVALA, svakoj osobi koja je radila sa nama (doktori, fizioterapeuti, ekonomi, zasposleni u marketingu…) i onima koji su uvek radili u senci i drugom planu da bi doprineli našim uspesima.

HVALA, klubu (predsedniku, direktorima Maroti i Paratićiju, Pavelu Nedvedu…) jer nije moglo da ispadne bolje. Cilj je uvek bio da napredujemo i zahvaljujući takvom duhu smo odmakli svetlosnim godinama od konkurencije u Italiji i došli među lidere u Evropi.

HVALA, prelepom gradu Torinu gde su mi deca rođena. Za mene i moju porodicu će ovaj grad uvek biti asocijacija na lepe uspomene i predivne godine.

I HVALA, svim navijačima koji su mi pružali podršku prethodnih godina i cenili me uprkos tome što su moji kvaliteti ispod nivoa kakav zahteva Juventus. Ali su shvatili da sam u svakoj prilici ponosno branio boje dresa koji sam nosio. Vaši komplimenti su često činili da se postidim jer mislim da ih nisam zaslužio. I zato ću vam večno biti zahvalan. Odlazim srećan sa satisfakcijom i ponosom što sam bio samo delić svih pobeda u poslednjih pet godina.

Drugim rečima, HVALA TI JUVE!!! Ponizno te pozdravljam i želim te sve najbolje u budućnosti.

Simone Padoin”. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar