Crveno-bijeli u Evroligi: Bar 10 utakmica u Areni!

"Naša opredeljnost je ka toj hali", rekao je predsednik kluba Nebojša Čović, najavljujući prodaju godišnjih karata.

Košarka 25.06.2016 | 14:00
Crveno-bijeli u Evroligi: Bar 10 utakmica u Areni!
KK Crvena zvezda Telekom u ponedeljak je počela prodaju sezonskih ulaznica za takmičarsku 2016/17, u kojoj će crveno-beli odigrati bar 15 evroligaških utakmica na domaćem terenu.

U osvrtu na početak prodaje godišnjih karata, predsednik kluba Nebojša Čović najavio je nove klupske ciljeve na tom planu: još veći prihod od ulaznica (planirano oko dva miliona) i bolju brigu o vlasnicima godišnjih ulaznica.

Prema njegovim rečima, klub je projektovao 5.990 sezonskih karata.

"Dimenzionišemo se na osnovu 'Pionira' i otud takva projekcija. Još nije poznato koliko ćemo utakmica odigrati u Areni. Očekivanja su da odigramo bar desetak mečeva, jer je naše opredeljenje ka toj dvorani. Ali, ako je njena zauzetost kao prošle sezone, onda ćemo morati da nađemo zajednički pristup", rekao je Čović.

Govoreći i o konkretnim klupskim ciljevima, predsednik Zvezde istakao je plan za veću brigu o vlasnicima "sezonskih".

"Nije sve bilo idealno kada su u pitanju garantovana mesta nosioca sezonskih karata. Na tome ćemo morati intenzivno da radimo. Takođe, u hali ne smemo imati zauzeta mesta na prolazima, stepenicama, ni na kom nivou", dodao je on.

Uz konstataciju da je klub sa Malog Kalemegdana u sezoni 2015/16 zaradio milion i 700 hiljada evra od prodaje sezonskih i dnevnih karata, Čović je dodao:

"U ABA ligi je zarađeno 56.000 evra, a u domaćoj ligi 2.700 evra. Te cifre nešto govore, u smislu naših predviđanja"

Prema njegovim rečima, prodaja sezonskih karata Zvezde u sledećoj sezoni biće drugačija nego prethodnih. Pre svega, izvesno je da neće biti prodaje tih ulaznica tokom zime i da će prestati da postoje takozvane "polusezonske" karte.

"U nekoliko godina za nama imali smo tri faze prodaje sezonskih karata. Prva je faza pretprodaje, sa nižim cenama, sa određenim popustom, koji je za neke kategorije i veći od 20 odsto. Zatim kreće druga prodaja, od septembra, a imali smo i treću fazu, od zime i ona se odnosi na polusezonske karte, a zato nisam siguran da će i sada postojati. Evroliga se igra kao liga, imaćemo 15 kola kod kuće, imaćemo ponude u vezi sa putovanjima, zajedničkim putovanjima. Instituacija besplatnog zaista više ne postoji. Sve to uvek neko mora da plati", dodao je Čović.

"Nema više institucije besplatne karte"

Sarađujemo sa Eventimom već petu godinu. Mnogi nisu verovali u ovaj naš projekat, jer je tada postojala institucija besplatne karte ili zaslužnog građanina, da ne kažem zaslužnog navijača. Sada sam srećan što postoji institucija platne karte, jer kupovinom sezonske i pojedinačne karte ti pomažeš svoj klub.

Crvena zvezda sklopila je ove godine saradnju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i kupovinom svake godišnje ulaznice za takmičarsku godinu crveno-belih biće donirano 100 dinara za naše specijalne olimpijce.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar