Žene potroše šest mjeseci života u odluci šta će da obuku

Čak 17 minuta dnevno provedemo "buljeći" u ormar, a 62 odsto žena pati od izliva besa uz tvrdnju "da nemaju šta da obuku"

  • Magazin
  • Moda i ljepota


Pretrpani ormari i nervoza zbog prave odluke o odeći znači da žena dnevno provede 17 minuta razmišljajući o svom ormaru. U periodu od 18. do 60. godine, provede blizu šest meseci na donošenje odluke šta da odene.

Anketa koju je sproveo "Marks & Spencer's Shwopping" otkrila je da većinu vremena provedu "buljeći" u ormar, te da 62 odsto žena pati od izliva besa pred ormarom uz tvrdnju "da nemaju šta da obuku".

Muškarcima nije potrebno toliko vremena, ali provedu 13 minuta dnevno, odnosno tri dana godišnje na odluku šta će obući. Jedan od pet muškaraca razbacuje odeću po prostoriji dok ne nađe šta će obući, a više od trećine ljudi je imalo isti problem kao i žene - izlive besa jer nemaju šta da obuku.

Istraživanje je urađeno u okviru kampanje kompanije M&S koja poziva ljude da svu odeću koju ne nose, a zauzima im mesto u ormarima, doniraju. Studija je otkrila kako prosečan ormar sadrži 152 komada odeće, ali samo 44 odsto oblačimo. Oko 57 komada odeće nosimo retko ili nikako, dok ih je prosečno 11 sa etiketama.

Uprkos tome, jedna od 20 odraslih osoba požaliće se da nema šta da obuče jednom nedeljno. Čak 15 odsto ih je izjavilo kako im upravo odabir odeće može uništiti dan, dok jedan od 10 kasni na posao zbog te odluke.

B 92
foto: internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.