RG: Moćni Viktor razbio Simona za 1/8 finala i duel sa Vavrinkom!

Srpski teniser Viktor Troicki odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Tenis 27.05.2016 | 21:00
RG: Moćni Viktor razbio Simona za 1/8 finala i duel sa Vavrinkom!

Troicki je u trećem kolu u potpunosti nadigrao favorita domaće publike Žila Simona sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:2.

Na terenu ’Suzan Lenglen’ očekivala se velika borba, ali smo dobili briljantnog Troickog. Srpski teniser igrao je pametno, dovoljno strpljivo i agresivno kada je bilo potrebno, pa Simon nije imao nikakvu šansu.

Ovo je peti put da se Troicki plasirao u osminu finala nekog Gren slema u karijeri, a nikada nije igrao u četvrtfinalu. Bio je ovo takođe i šesti duel koji je Troicki odigrao sa Simonom, a nikada mu ranije nije uzeo ni set.

U borbi za prolaz među osam najboljih čeka ga branilac titule Stan Vavrinka koji je pobedio Žeremija Šardija sa 3-0 u setovima.

Tok meča: 

Meč na stadionu ’Suzan Lenglen’ Simon je otvorio svojim servisom i brzo došao do 40:15. Troicki je strpljivom igrom uspeo da se vrati, izjednači, a onda dođe i do prve brejk lopte koju je realizovao za 1:0.

Već u drugom gemu mogli smo da vidimo ribrejk, pošto je Francuz imao 30:40, ali je Viktor dobro odservirao i nešto kasnije se izvukao na 2:0. Nastavilo se sa uzbudljivom igrom na obe strane, serveri su se mučili, a i pored novih problema, Žil je smanjio na 2:1.

Tada je i servis srpskog igrača popustio, najviše zbog činjenice da je napravio četiri greške osnovnim udarcima, pa je Simon vratio brejk.

Gotovo u svakom gemu bilo je prilika za igrača koji je primao servis, ukupno sedam od početka meča, ali su serveri nekako uspevali da upišu po jedan gem, pre nego što je Viktor ponovo napravio brejk. Sprečio je gem loptu, a u fantastičnom poenu bekhendom razbio Simona na osnovnoj liniji. Uspeo je da vrati servis i sačeka aut iz forhenda za novi brejk – 4:3.

Više uzbuđenja nije bilo i Srbin je dobrim servisima upisao prvi set posle skoro 50 minuta igre – 6:4.

Od početka meča se videlo da Simon nije u meču, previše je grešio što nije njegova karakteristika, a Troicki je dominirao u razmenama, posebno bekhendom. Obojica su upisala po jedan gem u drugom setu, kada je Viktor još jednom oduzeo servis rivalu.

Iskoristio je prvu šansu, poveo sa 2:1, a nekim nesvakidašnjim udarcima uspeo je i da ga materijalizuje, pre nego što je Francuz forhend paralelom smanjio na 3:2.

Prvi problemi desili su se pri rezultatu 3:2 kada je Simon od 30:0 došao do 30:30 i napravio pritisak. Ipak, pomogao je Troickom lošim riternom i Srbin je sigurno odservirao za 4:2. Tada se činilo da je propustio prvu priliku da napravi odlučujuću prednost jer nije realizovao dve vezane brejk šanse.

Trenutno 18. igrač na svetu odigrao je agresivno, spasao obe i čak mogao da smanji rezultat, ali je napravio nekoliko grešaka i Troicki je stigao do duplog brejka. Iako je Simon riternima došao do 0:30, usledila su četiri razorna servisa za vođstvo od 2-0 u setovima –6:2.
 

Iako se možda očekivalo da će se Viktor uplašiti pobede u trećem setu, to se nije dogodilo. Nastavio je srpski teniser da pametnom igrom pritiska grogiranog rivala i brzo je stigao do velika dva brejka prednosti i vođstva od 4:0.

U finišu trećeg seta publika je na sve načine pokušala da pomogne Simonu koji je u osmom gemu imao dve brejk lopte. Viktor je još jednom ostao miran i priveo je meč kraju - 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bibi net

27.05.2016 19:45

A sad skini Vavrinku i idi u finale sa Noletom.Pocasti nas tim podvigom.

ODGOVORITE
Name

mami

27.05.2016 20:05

Volim Troickog, bog mu dao zdravlje!

ODGOVORITE
Name

Srpska

27.05.2016 20:36

Bravo Viktore. Samo naprijed.

ODGOVORITE