Ženska LŠ: Lion je šampion Evrope!

Spektakl, drama i veliko slavlje! Francuski prvak osvojio treći trofej u Ligi šampiona nakon trijumfa na penale nad Volfzburgom - 4:3!

Fudbal 27.05.2016 | 20:00
Ženska LŠ:  Lion je šampion Evrope!

Lion je osvojio treću titulu u Ligi šampiona u ženskoj konkurenciji, nakon što je posle penala savladao Volfzburg u finalu odigranom u Ređo Emiliji - 4:3 (1:1, 1:0). Francuske igračice su se ovom pobedom revanširale Nemicama za poraz u finalu 2013. godine, kada je bilo 1:0 za Vučice.

Lion je prvi poveo, posle 12 minuta Paulina Bremer je sjajnim driblingom izbacila iz igre čuvarke, a potom uposlila Adu Hederberg, najboljeg strelca ovog takmičenja, koja je donela prednost francuskoj ekipi. Volfzburg je dominirao tokom prvog poluvremena i početkom drugog dela, imao je nekoliko izglednih šansi, ali je odbrana Liona odolela.  

Ipak, francuski tim je kažnjen za rezervisanu igru u najgorem trenutku, u 88. minutu, kada je posle kontre na sjajan centaršut Isabel Kersovski, odlično reagovala Aleks Poup i donela izjednačenje i produžetke ovog uzbudljivog finala. U dodatnih pola časa igre nije bilo pobednika, pa su na kraju odlučivali jedanaesteci.

Almut Šlut je odbranila udarac Herderbegove već u prvoj seriji, ali su u četvrtoj i petoj seriji Nila Fišer i Elis Busilja bile neprecizne, pa je Lion slavio na kraju pogotkom Japanke, Saki Kumagaji koja je bila žena odluke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar