Štrajk zbog isključenja sina iz škole

Mara Vuković iz Brčkog štrajkuje glađu ispred Tehničke škole u ovom gradu, jer je njen sin zbog 47 neopravdanih časova isključen, kako ona tvrdi, na nezakonit način. Naime, razredni starješina Borislav Subašić je, objašnjava, odbio da prihvati ljekarsko opravdanje trodnevnog odsustva.

Bosna i Hercegovina 26.05.2016 | 20:29
Štrajk zbog isključenja sina iz škole

„Tri dana je bio bolestan, a opravdanje je zakasnilo – kako je rekao Subašić. Razlog kašnjenja je, pokušavala sam da objasnim i ponudila dokaze za to, jer moj sin nije imao urednu zdravstvenu knjižicu, pa sam morala da mijenjam taj dokument. Ipak, nije to uvažio rekavši mi da je on pred isključenjem“, objasnila je Vukovićeva.

Zaninljivo je da razredni Subašić nije o problemu izvijestio porodicu, ali je u fejsbuk prepisci s učenikom, u šta smo se uvjerili kroz kopije tog dijaloga, poručio da mu je opravdanje falsifikat. Pokušaji porodice da se isključenje ne dogodi, nisu naišli na razumijevanje u školi.

„Moj sin kao i ostali bježi s časova. Kazala sam razrednom da ne tražim opravdanje za to, već za ono što je ljekar potpisao, ali je bio drzak i nije htio ni da razgovara. I direktorka je postupila na isti način, pa smo se obratili inspekciji. Inspektorka je zapisnički kontatovala propust u odlučivanju, a po tom nalazu i našoj žalbi Odjeljenje za obrazovanje je naložilo obnovu disciplinskog postupka. Epilog je konačna odluka Školskog odbora – isključenje“, govori Mara Vuković i dodaje da porodica neće odustati od borbe za pravo i pravdu, a protiv samovolje i bezakonja u brčanskom obrazovanju.

U školi nismo uspjeli da dobijemo sagovornike, a šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Boško Stojaković kaže da bi,
da mu Zakon to omogućava, tražio rješenje da se učeniku omogući nastavak školovanja. „Roditeljima preostaje mogućnost da povedu upravni spor, jer je Zakon jasan - disciplinske odluke su u nadležnosti organa škole“, objasnio je.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Brle

26.05.2016 18:54

Sudeci po broju neopravdanih, ja sumnjam da je imao roditelje. Sta je bilo sa 44 neopravdana, to ne bi pravi roditelji dozvolili i treba ga istjerati.

ODGOVORITE
Name

Србоје

26.05.2016 19:07

Сине, шта ће ти школа, пусти то. Или почни пјевати или гањај да одеш на запад. Овдје ти сто техничиких школа неће помоћи јер си рођен као технолошки вишак.

ODGOVORITE
Name

Lav

26.05.2016 19:31

Ma bilo nas je i sa mnooogo vise neopravdanih :)

ODGOVORITE
Name

Student

26.05.2016 20:19

Bolje biti lopov nego ucenik

Name

rob

26.05.2016 20:23

Bolje da ukrsi motku nego sto strajkuje gladju

ODGOVORITE
Name

Krize

27.05.2016 19:27

Ovo je sramota. Facebook nije mjesto za nastavnika.

ODGOVORITE
Name

realno

09.06.2016 13:16

Vas gospodjo trebalo bi da je sramota, umjesto da vaspitavate svoje dijete Vi strajkujete gladju?! Kakvu poruku saljete i kome, za vas je mozda normalno da Vam dijete bijezi iz skole a vi da to pokrivate, stvorili ste problem ne samo sebi vec drustvu u cijelini, opravdavate maloljetnicku delikvenciju, mislim da bi Vas trebalo pozvati na razgovor sa socijalnim radnikom da se utvrdi kako vaspitavate dijete i sta mu odobravate te da li ste uopste podobni za to!!! Sramota najkrace receno!!!

ODGOVORITE