Hitno povući Odluku i prodaji RŽR "Ljubija"

Tačka dnevnog reda - Odluka Vlade o prodaji državnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija" ni danas nije došla na red za raspravU, ali je i pored toga goruća tema u Narodnoj skupštini. Odluka Vlade je skandalozna i protiv svih interesa Republike Srpske, tvrde poslanici opozicije. Traže da odluka hitno bude povučena. U suprotnom slijede demonstracije u Prijedoru.

Republika Srpska 26.05.2016 | 19:48
Hitno povući Odluku i prodaji RŽR "Ljubija"

Sa raspravom o prodaji državnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija" direktno se odugovlači, jer se čeka da se negdje van institucija Srpske dogovore detalji oko prodaje famoznoj of šor kompaniji, uvjeravaju poslanici opozicije. Vladinu Odluku da proda udio Republike Srpske u Rudniku željezne rude "Ljubija" samim tim i udio u "Arcelor mitalu" opozicija naziva skandaloznom sa ogromnim posljedicama po Republiku Srpsku.

Opozicija je pokazala zapisnik sa oktobarskog sastanka ministara industrije i finansija, kao i Marka Pavića sa predstavnicima "Mitala" u Beču. Traže od ministra unutrašnjih poslova da ispita ko je u ime Republike Srpske tražio od "Mitala" da dva odsto udjela u "Arcelor mitalu" prenese na treća lica. Tvrde i da "Mital" nije odustao od prava preče kupovine, a da je pristao da poveća izdvajanja na ime koncesione naknade, kao i da poveća procenat koji će se od dobiti dijeliti između "Mitala" i Rudnika željezne rude, a koji su u vlasništvu države. Opozicija je Vladi postavila ultimatum: ili povlačenje Odluke o prodaji ili demonstracije.

Šef kluba poslanika SNSD-a tvrdi da nije bilo namjernog odugovlačenja rasprave o "Ljubiji", već da se pokušava obezbijediti dovoljno vremena za raspravu. Radovan Višković ne zna da li je "Mital" dao potvrdu da odustaje od prava preče kupovine, a zna da je ponudio duplo manje novca od izraelske kompanije.

Nezakonitom prodajom državnog kapitala u "Ljubiji", tvrdi opozicija, biće ugroženo 850 radnih mjesta, pogotovo jer Vlada svoj udio prodaje nepoznatoj of šor kompaniji.

BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.05.2016 18:17

Opozicija skače Paviću u pomoć...da ne vjeruješ.

ODGOVORITE
Name

kapetan

26.05.2016 21:39

Pa Pavic ce valjda znati to da vrati tako sto ce on njima pomoci u skupstini.

Name

pd_realno

27.05.2016 09:36

Za Pavica je samo bitan rudnikov "topli obrok".

Name

ssss

26.05.2016 21:18

alo ameri se povukli iz posla sa zeljezom pred kinezima a , ovi drve o značaju tog rudnika.!

ODGOVORITE
Name

amer

27.05.2016 03:49

Nisu se Ameri povukli nego dali Izraelu a Izrael radi za njih vidis sta rade u Palestini ,a jedini ih Ameri podrzavaju.

Name

Dragan

27.05.2016 07:44

Kako ovaj Amer a priča protiv Amerike?

Name

HITNO

27.05.2016 13:57

Hitno povući Izvještaj o događajima u i oko Srebrenice i Saglasnost i propise koji su ukinuli Vojsku Republike Srpske,.

ODGOVORITE
Name

Amor

27.05.2016 17:30

Ništa Dodo ne povlači,samo prodaji.Kralj si.Nemože ti niko ništa najjači si .

ODGOVORITE
Name

zakon

29.05.2016 15:33

Za Pavića je bitna veličina ćelije u kojoj će boraviti.

ODGOVORITE