RG - Naturalizovani Britanac sljedeći Novakov rival: Nismo mnogo pričali...

Britanski teniser Aljaž Bedene rekao je da će protiv Novaka Đokovića morati da pruži najbolju partiju, ukoliko želi da se nada trijumfu.

Tenis 26.05.2016 | 21:40
RG - Naturalizovani Britanac sljedeći Novakov rival: Nismo mnogo pričali...

Bedene će biti Đokovićev protivnik u trećoj rundi Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu eliminisao Španca Pabla Karenjo-Bustu sa 7:6 (7-4), 6:3, 4:6, 5:7, 6:2.

Momak koji je rođen u Sloveniji i koji je nedavno uzeo državljanstvo Britanije razume srpski jezik, ali kaže da nije mnogo komunicirao sa Novakom.

“Nisam mnogo razgovarao sa njim, iako pričam srpski. Znam da je pravi profesionalac, kada god je na turniru, trenira sa svojim timom, ali nije uvek na vidiku”, istakao je Bedene.

Ni Novak nije blistao u duelu sa Darsisom, bio je prenervozan, ali je slavio u tri seta.

“Od njega uvek očekujete da će biti na vrhuncu, a ja se nadam da će moj nivo igre moći da parira njegovom. Ne očekujem njegove ‘traljave’ gemove, možda će napraviti nekoliko grešaka, ali on je broj 1 i ovde je da bi osvojio Rolan Garos po prvi put u karijeri. Mislim da će biti potpuno motivisan”.

Do sada su se sastali samo jednom – bilo je to na Australijan openu prošle godine, kada je Srbin slavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:4.

“Tada sam naučio da ne smete sebi da dozvoljavate ‘traljave’ gemove. Moram da budem fokusiran, da igram svoju igru i onda ćemo videti šta će se desiti. Znam da sam taj duel počeo veoma dobro, za razliku od ova dva u Parizu. Potrebno je da koncentracija od samog starta bude na nivou i da koristim svoje šanse. Znam da svašta može da se dogodi ako budem igrao dobro”.

Upravo je zbog nešto slabijeg početka oba meča na terenu morao da provede skoro šest sati.

“Mora da postoji razlog, proći ću kroz sve sa svojim trenerom sutra i videćemo. Pretpostavljam da je problem psihičke prirode jer se nogama nisam kretao na početku. Jednostavno, nisam izašao u najboljem izdanju. Protiv Đokovića ću morati da budem na visini zadatka od početka, pokušaću to da ispravim”, zaključio je Bedene.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar