"Ulica za kolica" u Banjaluci

Centar za kreativan rast i razvoj „Dobar dan“ organizovaće akciju „Ulica za kolica“ koja će se održati 29. maja u 12 časova, kada će nezadovoljni građani poslati poruku nesavjesnim učesnicima u saobraćaju.

Republika Srpska 25.05.2016 | 21:34
"Ulica za kolica" u Banjaluci

Park „Petar Kočić“ će ovom prilikom biti mjesto okupljanja građana Banjaluke, prvenstveno roditelja sa djecom, nemoćnih lica, kao i osoba sa invaliditetom, koji će na simboličan način uputiti opomenu nesavjesnim vozačima koji parkiraju svoje automobile na trotoarima.

"U pitanju je spontana inicijativa, pokrenuta na društvenim mrežama, a koja je u kratkom vremenu okupila brojne pripadnike različitih društvenih kategorija koji dijele nezadovoljstvo povodom ovog problema. Nepropisnim parkiranjem na površinama predviđenim za pješake, često se ugrožavaju životi prolaznika koji su prinuđeni da zaobiđu vozila tako što će preći na ulice", saopštili su organizatori.

Aktivisti Centra za kreativan rasti razvoj „Dobar dan“, kao i okupljeni na ovoj akciji, nastojaće podići svijest društva o potrebi za poštovanjem pravila i propisa učešća saobraćaju.

Akciju „Ulica za kolica“ obilježiće brojni dječiji crteži koji će se ostavljati na obližnjim automobilima.

Okupljeni građani će parkirati svoja bicikla i kolica na trotoare i ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo, ali i ukazali vozačima na potrebe svih aktera u saobraćaju.

Organizatori pozivaju građane da se pridruže ovojakciji i daju svoj doprinos uređenosti ulica svojih gradova.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mikailo

25.05.2016 19:57

29. maja ce protestovati a 2. oktobra ce ponovo glasati za istu vlast. To je nas narod neuki.

ODGOVORITE
Name

građanin

25.05.2016 20:15

Re Mikailo:Misliš opet 29.maja silni autobusi treba da idu ka Banjaluci. Au, vanredne vožnje. Narod će sve platiti.

Name

Djordje

25.05.2016 23:01

Prodjite kolicima pored restorana mala stanica(pored zgrade vlade) i sve ce vam biti jasno. Sto je najtuznije jos imaju osobu zaduzenu za parking

ODGOVORITE