RG: 277 minuta tenisa i prolaz Žila Simona na megdan Troickom!

Francuski teniser Žil Simon se "vratio iz poraza" i od 0:2 u setovima uspeo da preokrene na 3:2 protiv Gvida Pelje. Zakazao je duel sa Troickim. Osim predaje Dušana Lajovića Viktoru Troickom, popodnevni program na Rolan Garosu obeležilo je nekoliko sjajnih mečeva.

Tenis 25.05.2016 | 22:00
RG: 277 minuta tenisa i prolaz Žila Simona na megdan Troickom!

Da bi oborili rekord "Rolan Garosa" koji su još 2004. godine postavili Fabris Santoro i Arno Kleman, trebalo je da bar još dva sata tenisa izdrže Žil Simon i Gvido Pelja, ali su bez obzira na "neobaranje" rekorda oni pružili jedan od najspektakularnijih mečeva na ovogodišnjem Prvenstvu Francuske.

Čak 4 sata i 37 minuta na terenu su proveli Francuz Žil Simon i Argentinac Gvido Pelja pre nego što je bio poznat pobednik ovog meča.

Plasman u treće kolo turnira i susret sa Viktorom Troickim je "bukirao" je Žil Simon koji je bio "žilaviji" i na kraju je protiv šest godina mlađeg tenisera pobedio rezultatom 3:2, a po setovima je bilo 4:6, 1:6, 7:5, 7:6 i 6:4!

Francuz je loše ušao u meč, izgubio prvi set, još ubedljivije drugi, bio na putu da i u trećem bude na poraženoj strani, jer je Pelja napravio brejk, ali se na kraju seta vratio i režirao "epski preokret".

Osvojio je pet od šest poslednjih gemova u trećem setu i dobio 7:5. da bi odmah na početku poklonio brejk Pelji. Ovome ni to nije bilo dovoljno, pa je po sličnom scenariju opet izgubio set, ali ovoga puta u taj-brejku. U odlučujućem setu je prelomio u petom gemu i došao do brejka (3:2), ali se dobro namučio na meč lopti. Imao ih je čak sedam, dok je Pelja imao i tri brejk lopte, ali ne i sreće da se još jednom vrati u meč. 

Osim predaje Dušana Lajovića Viktoru Troickom, popodnevni program na Rolan Garosu obeležilo je nekoliko sjajnih mečeva.

Troicki će u trećoj rundi igrati protiv Žila Simona, koji je slavio u epskoj bici sa Gvidom Peljom dužoj od četiri i po sata – 4:6, 1:6, 7:5, 7:6 (7-4), 6:4.

Rišar Gaske obradovao je domaće navijače sigurnim trijumfom nad Bjornom Fratanđelom (6:1, 7:6 (7-3), 6:3, ali to nije učinio Lukas Puj koji je završio nastup u drugom kolu.

 

Puj, koji je imao fantastičnu sezonu na šljaci i Masters u Rimu, izgubio je maksimalnim rezultatom od Slovaka Andreja Martina, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Iako smo očekivali mnogo veći otpor Adrijana Manarina protiv Miloša Raonića, on je došao samo u drugom setu, dok je Kanađanin dominirao u ostala dva – 6:1, 7:6 (7-0), 6:1.

REZULTATI MUŠKI SINGL:

Karlović - Tompson 3:2
Dodig - Verdasko 0:3
Nišikori - Kuznjecov 3:0
Sok - Braun 3:0
Gabašvili - Per 3:1
Danijel - Vavrinka 0:3
Šardi - Pavlašek 3:0
Ramos - Trungeliti 3:0
Zverev - Erber 3:1
Burg - Marej 2:3
Izner - Edmund 3:0
Kirjos - Sijsling 3:0
Simon - Pelja 3:2
Lajović - Troicki 1:2, predaja Lajović
Fratanđelo - Gaske 0:3
Martin - Puj 3:0
Raonić - Manarino 3:0

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar