LŠ - analiza: Ukleti San Siro - mjesto Realovog stradanja...

...i Ančelotijevog remek dela! Čak 14 puta gostovao je Kraljevski klub na kultnom milanskom stadionu. Verovali ili ne nijednom nije pobedio!

Fudbal 27.05.2016 | 23:15
LŠ - analiza: Ukleti San Siro - mjesto Realovog stradanja...

Dvostruki izazov za Real Madrid uoči subotnjeg finala Lige šampiona. Prvi je sam protivnik - gradski rival Atletiko. Drugi je sasvim drugačije prirode. Nimalo ohrabrujuće. Milano i San Siro nisu ostali u lepoj uspomeni desetostrukom šampionu Španije. Štaviše, retko koji grad je bio toliko negostoljubiv prema madridskom velikanu.

Real je naime čak 14 puta gostovao na San Siru. Verovali ili ne, nijednom nije pobedio?! Madridska Marka stoga danas piše o “kletvi San Sira“. Na površinu isplivavaju užasno poražavajući podaci.

U Ligi šampiona 11 mečeva. Sedam protiv Milana i četiri protiv Intera. I čak osam poraza uz samo tri remija i žalosnu gol razliku 6:21. Plus dve utakmice u kupu Uefa - dva poraza - i jedna u Kupu pobednika kupova (remi). Stariji navijači Reala još imaju noćne more kad se sete 19. aprila 1989. godine. Izabranici Lea Benkahera tada su naleteli na strašan Milan Ariga Sakija sa Barezijem, Maldinijem, Van Vastenom, Gulitom, Rajkardom... Pukla je petarda. Prvi gol - i to kakav - bio je delo Karla Ančelotija, kasnije trenera i Milana i Reala.

Taj stravičan učinak nije jedino što brine one koji slepo veruju brojkama. Recimo,Kristijano Ronaldo nikada nije postigao gol, iako se na prste jedne ruke mogu pobrojati stadioni na kojima nije pogađao. Tri puta je probao, dva puta još kao igrač Mančester junajted, ne vredi. Nijednom nije ni pobedio. Geret Bejl pak ima čime dase pohvali. On je i postao planetarno popularan kada je protiv Intera Majkona pretrčavao kao da je čunj. Postigao je het-trik, mada je Totenhem tada izgubio sa 3:4.

Koliko je San Siro težak teren govori i primer Realovog šefa struke Zinedina Zidana, koji je kao igrač Juventusa devet puta gostovao u Milanu i samo jednom slavio. Rosoneri su tada doživeli jedan od težih poraza u istoriji, Juve ih je pregazio sa 6:1, a Zinedin Zidan je bio precizan sa penala i postigao drugi gol za goste iz Torina.

Tokom ere u Seriji A četiri puta se Zidan odmerio i kolegom sa klupe Atletika Dijegom Simeoneom. Polovičan učinak: po jedna pobeda Zidana i Simeonea, odnosno Juventusa i Intera, dva nerešena rezultata.

Sa druge strane, Atletiko je na San Siru igrao samo jednom, savladao je Milan sa 1:0, strelac je bio Dijego Kosta. Fernando Tores je gol slavio kao igrač Liverpula u minimalcu protiv Neroazura.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar