Analiza: Život Adrijana Mutua kao na filmu...!

Svađao se, koristio kokain, lovio medvede sa Ibrom i upropastio karijeru! Puno uspona i padova - rečenica koja najbolje opisuje život i karijeru Adrijana Mutua... Eksentrični rumunski fudbaler je rešio da u 37. godini okači kopčake o klin.

Fudbal 27.05.2016 | 23:00
Analiza: Život Adrijana Mutua kao na filmu...!

Talenat nikada nije bio sporan, ali... Kakvim je stilom živeo, pravo je čudo da je toliko godina i ostao u profesionalnom fudbalu. Adrijan Mutu je čovek koji nas je godinama uveseljavao. Nisu to bile neke smešne ili šaljive anegdote. Gluposti koje je pravio bile se za kategoriju “verovali ili ne”...

Promenio je 13 klubova, i od vrha do dna išao munjevitom brzinom.

Mutu jednstavno nije mogao bez žurki. Noćni izlasci su mu bili sve, a Beogradom kruže priče da je bio redovan posetilac splavova u prestonici Srbije.

Zbog korišćenja kokaina bio je suspendovan i to u najboljim fudbalskim godinama... Za bivšeg selektora Rumunije Picurku je rekao da je smešan, nije poštovao nikoga. Dobro, skoro nikoga - izuzetak je Zlatan Ibrahimović. Postali su odlični prijatelji, a Šveđanin je pre nekoliko meseci boravio u šumama Targo Mureša gde su zajedno lovili medvede.

Za reprezentaciju Rumunije odigrao je 77 utakmica i u proseku postizao gol na svakom drugom meču, a dres sa državnim grbom nosio je u periodu od 2000. do 2013. godine. Igrao je i u Indiji, Francuskoj, Italiji...

Za Targo Mureš je ove sezone odigrao samo pet utakmica a pre nekoliko sezone je postojala mogućnost da pojača Partizan.

Jedno je sigurno, nedostajaće nam...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar