Jedna lijepa fudbalska priča sa Dijegom Simeoneom...

Trener Atletika dao je neke veoma zanimljive odgovore pred finale Lige šampiona sa Realom, govorio je o Zidanu, "Meaci", Realovom stilu igre, motivaciji...

Fudbal 26.05.2016 | 23:00
Jedna lijepa fudbalska priča sa Dijegom Simeoneom...

Sporo vreme prolazi do tog finala Lige šampiona.

Dve nedelja od završetka najvećeg broja nacionalnih prvenstava u Evropi, ne i našeg, u Milanu biće odigrana utakmica svih utakmica – borba za naslov prvaka kontinenta u fudbalu.

Sastaće se, drugi put u tri godine, Real Madrid i Atletiko Madrid.

Dok neuobičajeno dugo priprema svoje "hrtove" za jedan meč, pune dve nedelje, trener Atletika Dijego Simeona (46) povremeno i porazgovara sa novinarima. U intervjuu koji je preneo veliki broj medija širom planete, popularni "Čolo" dao je svoje viđenje utakmice zakazane za 28. maj, u kojoj će Atleti pokušati da dođu do prve titule prvaka Evrope u trećem finalu.

Pre dve sezone u Lisabonu, Simeone je protiv Reala Karla Anćelotija vodio do 90. minuta, kada je Serhio Ramos pogodio glavom posle kornera i odveo meč u produžetak, a tamo su beli iskoristili momentum i deklasirali šokirane crveno-bele – 4:1.

Kako će biti ovog puta, kada u finalima bude debitovao zimus promovisani trener Reala, Zinedin Zidan?

"Imam osećaj da će oni igrati kao protiv Mančester sitija i čekati nas. Real je protiv Sitija bio jako dobar taktički. Dobili su značajnu defanzivnu snagu ulaskom Kasemira u postavu i od tada češće igraju na kontra napade. Ako nam budu predali loptu i čekali nas, neće biti problem, mi znamo da igramo s loptom u nogama", rekao je Simeone i zaključio:

"Mi ne bismo smeli da skrenemo s našeg puta. Promenili smo malo stil igre u oktobru prošle godine i držaćemo se toga. Pritisnućemo ih visoko, jer možemo da igramo jakim intenzitetom".

Simeone je, u maniru velikog sportsmena, potom govorio o kolegi Zidanu (43), koji je Real preuzeo u januaru, u nezavidnoj situaciji, kada su stvari sa Rafaelom Benitezom krenule po lošem...

"Pre svega, morali bismo da mu čestitamo na poslu koji je obacio. Ovih par meseci pod njegovim vođstvom su bili veličanstveni. Došao je u teškom trenutku, ali je zadobio naklonost igrača i to se odmah videlo. Doneo im je stimulans, ubrzao ih u napadu i stvari učinio konkretnijim kada je brzina njihovih krila u pitanju. Na sve to, doneo je igračima hladnokrvnost i odlučnost da se takmiče", u superlativima je Simeone govorio o četvrtom treneru Reala od njegovog dolaska u Atletiko.

"Uspeli su da završe drugi u La Ligi, nakon što su se dostojanstveno borili do kraja".

O samoj utakmici i tome da li se njegovi igrači, koji su mahom igrali i lisabonsko finale pre dve godine, u strahu zbog tog ishoda, rekao je...

"Dobri smo. U finalu će biti 50-50, imamo šanse i oni i mi, a svakako ćemo želeti da pobedimo", rekao je Simeone, koji je za pet sezona na "Visente Kalderonu" dugo godina klubu mediokritetu doneo titulu prvaka Španije, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu Evrope, UEFA Superkup i finale Lige šampiona.

Nedostaje samo "ušati", međutim kakav je "Čolov" trenerski potpis najbolje govori činjenica da je Atletiko od osnivanja do 2014. jednom igrao finale Kupa šampiona, još sredinom 70-ih, a s njim dva puta u tri sezone. Da ne podsećamo da je slavni klub u međuvremenu i ispadao u Sekundu...

"Naporno radimo svakog dana kako bismo se pripremili za 28. maj. To je meč ogromnih očekivanja. Ali, situacija će biti drugačija nego u Lisabonu. Tada smo u finale išli nakon što smo osvojili La Ligu, a sada idemo kao trećeplasirani. Važno je imati visoke ciljeve, a mi želimo pobedu protiv fantastičnog tima koji je među tri najbolja u svetu", rekao je Simeone.

On nije rekao ko su druga dva najbolja tima na svetu, ali se može pretpostaviti da misli na Barselonu i Bajern Minhen. Da li je potrebno da vas podsećamo da je baš te, najbolje na svetu, izbacio prvo u četvrtfinalu, pa polufinalu?

Ako neko zna i ume protiv najvećih to je Atletiko Dijega Simeonea...

"Zato ćemo pokušati da uvedemo meč u našu komfornu zonu, u kojoj se osećamo najzaštićenije", rekao je Argentinac i odmah uputio na to kakav stav od crveno-belih možemo da očekujemo na "Đuzepe Meaci" na kojem je Simeone, kao fudbaler Intera, proveo nezaboravne dane.

"Velika je stvar igrati dva finala u tri godine, to je nešto na šta smo veoma ponosni. A lepo je i što ćemo igrati u Milanu, gradu koji je oličenje dobrog fudbala. Ako postoji scena koja predstavlja fudbal, onda je to Italija. Odigrao sam tamo svoje najbolje godine, zadobio poštovanje navijača Intera, a sada se vraćam na tu scenu, koja je spektakularna", prisetio se verovatno Simeone pogleda na strme tribine "Meace".

"Teren je fantastičan, biće veoma napakovano, na tom stadionu možete jako dobro da čujete buku sa tribina".

Jedva čekamo!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar