Borci: Neće odlučivati dezerteri i profiteri

Jučerašnja izjava ministra boračko-invalidske zaštite Milenka Savanovića kako se nada da će godišnji borački dodatak biti isplaćen za 10-ak dana, te poruka borcima da se stripe i imaju realne zahtjeva izazvala je buru nezadovoljstva u Boračkoj organizaciji Sarajevsko-romanijske regije.

Republika Srpska 04.05.2016 | 22:55
Borci: Neće odlučivati dezerteri i profiteri

Još žešće su odreagovali na izjavu funkcijonera SNSD-a Miroslava Vujičića da ostavku ministra Savanovića ne traže pravi borci već samo članovi SDS-a.

"Niko ko nije bio borac nema pravo da kritikuje zahtjeve boraca'', poručuju iz Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije i pitaju:

Da li se to neko plaši političkog angažmana boraca?

"Zalagaću se da se što više boraca u narednom periodu uključi u politiku. Odavno me nervira što je Boračka organizacija samo nevladina organizacija i što nam govore da treba da smo što dalje od politike, a u vlasti sjede dezerteri i ratni profiteri i odlučuju o sudbini boraca'', ističe za BN TV Željko Lalić predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije.

Miroslavu Vujičiću, direktoru Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, borci poručuju da će ubrzo preispitati koliko je zaposlio boraca, a koliko članova svoje porodice.

Što se tiče ministra Savanovića, zahtjev za njegovu smjenu usvojen je jednoglasno i borci od njega ne odustaju.

"Da ima imalo morala i obraza taj čovjek bi davno podnio ostavku. Čovjek je sebe u ratu oslobodio vojne obaveze zbog bolesti, navodno srčane mane. Danas vidimo ništa mu ne fali i danas on predstavlja borce'', optužuje Lalić.

Smjenu ministra Savanovića traže i ratni vojni invalidi Sarajevsko-romanijske regije. Dodaju i da neće ravnodušno slušati kako ih dezerteri i ratni profiteri ponižavaju nazivaju izdajnicima jer jasno i glasno kažu da nisu zadovoljni situacijom u Srpskoj.

"Mi ratni vojni invalidi, borci, porodice poginulih dali smo sve što smo mogli za ovu republiku. Da smo znali da će biti ovako nakaradna možda ne bi toliko truda uložili'', kaže za BN TV Milenko Rajak predsjednik Odbora RVI Sarajevsko-romanijske regije ali ističe:

"Ipak ne žalim što je dao dijelove svoga tijela za Republiku Srpsku, ali ne dozvoljavam da mi sada neko kaže da sam izdajnik''.

"Nismo se mi borili za borački dodatak već za slobodu nas, naše djece i za Republiku Srpsku'', kažu borci, ali dodaju da danas u slobodnoj Republici Srpskoj uživaju samo odabrani i njihova djeca.

"Znaćemo se mi ponovo izboriti za naša prava i za budućnost naše djece i u tome nas niko neće i ne može spriječiti'', poručuju borci Sarajevsko-romanijske regije.

BN televizija

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

grgo

04.05.2016 21:30

Vidjecemo i vas borce 14.maja Valjda ce te imati snage da bar prisustvujete protestima osramoćenog vam naroda.

ODGOVORITE
Name

majevic

04.05.2016 21:44

Koja je ovo ... on da napada borce.

ODGOVORITE