Iskoristite šminku do kraja

Šminka nije tako jeftina, pa je važno da je potrošite do kraja i iz nje izvučete sve što nudi.

Moda i ljepota 30.04.2016 | 08:22
Iskoristite šminku do kraja

TRENDOVI u šminkanju brzo se menjaju, na tržištu se svakog dana pojavi neki novi proizvod. Šminka nije tako jeftina, pa je važno da je potrošite do kraja i iz nje izvučete sve što nudi.

* Sjaj za usne i maskara često se zalepe na zid tubice, pa ih ne možete pokupiti aplikatorom. Zatvorenu tubicu potopite u šolju s toplom vodom, to će “otopiti” ostatke šminke.

* Četkice za rumenilo i senke redovno perite bebi šamponom ili nekim blagim proizvodom za čišćenje, jer skupljaju bakterije i "zagađuju" šminku, ona se kvari i morate češće da je menjate.

* Tube sa šminkom isecite kada budu pri kraju i iznenadićete se koliko je još ostalo unutra, pa to sipajte u čistu posudicu.

* Karmin stavljajte četkicom, jer ne samo da je to preciznije, već ga i trošite manje. Takođe, četkicom možete i da lako pokupite ostatke ruža kada ga gotovo potpuno potrošite.

* Pomešajte puder i losion za lice u posebnu bočicu i dobićete toniranu, hidratantnu kremu. Tako ćete ređe da koristite puder, a koža će biti hidrirana i baršunasta.

Novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar