Humani čovjek u nehumanom vremenu

Iako bi trebalo uvek, a posebno na praznike poklanjati i pomagati drugima, gest jednog Beograđanina iznenadio je mnoge. Zaustavio je gradski autobus i iznenadio ljude pečenim giricama!

Srbija 29.04.2016 | 23:00
Humani čovjek u nehumanom vremenu

Dalje nećeš moći. Ali ne zato što nisi platio prelaz, nego zato što Milija Spasenović u Žarkovu deli girice.

Ni vozač autobusa nije znao šta ga je snašlo, kada su ga zaustavili sa punim poslužavnicima.

Posni ručak dobili su i putnici. Riba se peče ispred kafane, a usluženi su svi: prijatelji, komšije, prolaznici. A sve zbog nauka mudrog Milijinog dede.

„Mile, najbolje oruđe su grabulje, stalno grabe. Ali, ljubi te deda, nemoj da zaboraviš, uzmi nekad i vile pa vrati odakle si uzeo. Mi se tako ponašamo i tako radimo, hvala gospodu Bogu, ide kako treba“, objašnjava Milija Spasenović, vlasnik kafane, šta ga je deda naučio.

Tako je gospodin Spasenović sa suprugom vaspitavao i ćerku i sina.

Do pre deset godina na Veliki petak su prodavali girice, a onda jedna baka nije imala dovoljno novca. Od tada, dele besplatno, celog dana.

Izvor: RTS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

srbin

29.04.2016 22:49

Za svaku pohvalu dobrim ljudima. Neka ima i ovakih.

ODGOVORITE
Name

DRAGAN

30.04.2016 05:04

SVE POHVALE ZA OVOG CESTITOG DOMACINA

ODGOVORITE
Name

Srpska

30.04.2016 05:39

Svaka cast za akciju, super mu je objasnjenje sa vilama i grabuljama koje je naslijedio od djeda. Samo, cudan soj smo mi Srbi. Odredimo da postimo dva dana u godini i od toga pravimo cirkus. Na Veliki petak bi trebalo u najmanju ruku ne jesti ribu. Baka od 90 godina posle citavog posta, juce je prvi put vodu okusila posle vecernje sluzbe. Pitam je zasto. Gospod nije nista ni jeo ni pio, bio je lincovan, makar mogu da ne jedem i ne pijem tih par sati.

ODGOVORITE
Name

Jovan.

30.04.2016 13:16

Veseo I zdrav bio dobri covjece.