Cvijanovićeva: "Nije šija, ali jeste vrat"!?

Povodom informacije da je Vlada Republike Srpske brojnim korisnicima budžeta zaustavila isplate do daljeg putem agencije Srna večeras se obratila premijerka Cvijanović tvrdeći da isplata budžetskim korisnicima nije u cjelosti zaustavljena, nego da je riječ samo o djelimičnoj blokadi isplata koja se odnosi na pojedine grantove i pomoć.

Republika Srpska 29.04.2016 | 22:37
Cvijanovićeva: "Nije šija, ali jeste vrat"!?

"Zaključkom se obustavljaju plaćanja po pojediničnim rješenjima za razne pomoći koje se isplaćuju u svega par ministarstava kako bi se pristupilo izradi jedinstvenih kriterijuma i izbjeglo preklapanje", pojasnila je Cvijanovićeva. 

Premijer Srpske je u izjavi Srni ocijenila da je to "smišljeno plasirana laž koja služi dodatnom obmanjivanju javnosti". 

Predsjednik Vlade Srpske je najavila da će uskoro biti izvršene i zaostale obaveze kao što su godišnji borački dodatak i subvencije u poljoprivredi. 

"Jedino što je obustavljeno jesu mali pojedinačni grantovi i pomoći jer se pristupilo izradi jedinstvenih pravila i nove metodologije", navela je Cvijanovićeva.

SRNA/BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Radovan

29.04.2016 20:48

Dali u tu metodologiju spadaju vaše plate i dnevnice, odvojeni život, beli lebac, putni troškovi i ko zna kakvi još troškovi?

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

30.04.2016 04:52

Nije svima zaustavila....oni ce i dalje dobijati plate i naknade samo borci socijala i ostali nece nista da dobiju.Drugaruca uciteljica je konacno skontaka da je sve otislo u pm...Dugo smo se i koprcali kad nam je Mesar predsjednik a premijerka SFOR-ov prevodilac...

Name

Prevodi naivnim i naivne

29.04.2016 20:49

Znaci zbog nove metodologije love nema. Zbog nepoznavanja materije o kojoj prica valjalo bi da kad sljedeci put zakoci isplate da prvo krene od precjednoka joj i vlade i njenih ministara. Oni su se u vecini namirili pa mogu da cekaju novu metodologiju

ODGOVORITE
Name

Pametnjca

29.04.2016 20:54

Ne kasne vec prolongirane sad već obustavljene, idemo dalje

ODGOVORITE
Name

građanin

29.04.2016 20:58

Ko bi joj šta vjerovao......

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.04.2016 07:30

Da pitam u Toplani ili Elektro mogu li da čekaju dok ne bude plaćanja iz budžeta?

Name

kogde

29.04.2016 21:07

ooopa...evo novog termina-metodologija!! nema sta , mala drndara je nenadmasiva. Fakticki dakle operativno radimo na tome da bude sve kako yahtijevaju yakonske regulative i sistem...hehhehe

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

29.04.2016 22:22

Isplate iz budeta obustavljene su samo onima koji ih zeljno ocekuju.Ostali, bez problema.

ODGOVORITE
Name

симо

30.04.2016 05:56

пара нема, волио бих да нисам у праву

ODGOVORITE
Name

Razlog

30.04.2016 10:12

Zasto su isplate obustavljene. Obustavljene jer nema para. A gdje su pare. Pokrala ih vlast. Natjerajte velika preduzeca da vrse uplate koje su, prema zakonima koje ste vi usvojili, duzni da uplacuju i bice para u budzetu, a svoja primanja smanjite da budu u korelaciji sa platama radnika u realnom sektoru, tj. rasporedimo pravedno teret i na radnika i na seljaka (neznam u koju kategoriju da vas u vlasti svrstam) i svima ce biti lakse...Ovako, samo lupetate, ali dok je narod ovakav vi znate da vam to polazi za rukom: narod voli pricu, a ne normalan zivot. Tu pricu im svakodnevno servirate.

ODGOVORITE