LE 1/2-finale: Liverpul ''pao'' na kraju, Šahtjor - Sevilja, remi!

Teško je oboriti vladara Lige Evrope: Sevilja je bliža finalu! Ispostavilo se da Šahtjoru nije bilo dovoljno sat vremena dobre igre. Domaćin je loše započeo i očajno završio meč, što je gostima bilo dovoljno da neporaženi napuste Ljvov arenu - 2:2. Tik-tak, tik-tak, tik-tak... Nije gotovo! Adrijanov torpedo u 92. probušio Klopovu mašinu! Viljareal pogotkom u nadoknadi vremena stekao minimalnu prednost od 1:0 pred revanš na Enfildu kroz sedam dana.

Fudbal 28.04.2016 | 23:30
LE 1/2-finale: Liverpul ''pao'' na kraju, Šahtjor - Sevilja, remi!

Ovo je prosto njihovo takmičenje, a četvrtak dan kada Sevilja prosto ne može da izbgubi. Tako je bilo i ove večeri, gde je Šahtjor devet minuta pre kraja ispustio prednost pred revanš na Ramon Sančez Pishuanu, pa je ekipa Unaja Emerija sada daleko bliža Bazelu i trećem uzastopnom finalu Lige Evrope - 2:2 (2:1).

Ispostavilo se da Šahtjoru nije bilo dovoljno sat vremena dobre igre. Domaćin je loše započeo i očajno završio meč, što je gostima bilo dovoljno da neporaženi napuste Ljvov arenu. Sevilja nije mogla da zamisli bolji start utakmice. Vitolo je već u šestom minutu pokazao koliko može da bude opasan za protivničku mrežu kada mu ostavite prostor ka golu. Gameirto mu je pružio loptu na desni bok, a on je iz tri kontakta poslao neodbranjiv udarac pod noge Andreja Pjatova.

Iako je domaćin u tim trenucima izgledao prilično loše na terenu, nije mu bilo potrebno previše vremena da se opasulji i krene sa atacima. Prva prava velika prilika bila je plodonosna za Šahtjor. Rakickij je poslao fantastičan pas kroz odbranu Sevilje, a snalažljivi Marlos preciznim udarcem pogodio desni donji ugao gola Davida Sorije.

Taj gol je u potpunosti poremetio Špance, koji su samo osam minuta kasnije ponovo bili na kolenima, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Marlos. Fantastični Brazilac je nakon odličnog driblinga po levom boku "u trepavicu" pogodio Tarasa Stepanenka i domaćin je došao do preokreta.

Ipak, kao što smo i rekli. Koncetracija je popustila igrače Šahtjora u finišu utakmice, a Sevilja je iz minuta u minut sve više pojačavala ritam i pritisak na gol domaćina. Gostima se taj trud konačno isplatio u 82. minutu, kada je Fakundo Fereira nesmotreno srušio Vitola, a Gameiro bio nemilosrdan sa bele tačke.

Sevilja je u velikoj prednosti, ali daleko od toga da je Šahtjor rekao svoju poslednju reč u ovom polufinalu. Revanš je za nedelju dana na stadionu Ramon Sančez Pishuan.

ŠAHTJOR - SEVILJA 2:2
/Marlos 23, Stepanenko 36 - Vitolo 6, Gameiro 82pen/

Stadion; Ljvov arena
Gledalaca: 50.000
Sudija: Simon Marčinijak

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakitski, Ismaili -
Mališev,Stepanenko - Marlos (od 92. Bernard), Kovalenko, Tajson (od 91. Velington) - Fereira (od 91. Eduardo);

Sevilja (4-2-3-1): Sorija - Fererira, Rami, Kariso, Eskudero -
Krihovjak, N’Zonzi - Votolo, Banega, Konopljanka (od 59. Kron Deli) (od 72. Koke) - Gameiro.

Tik-tak, tik-tak, tik-tak... Nije gotovo! Adrijanov torpedo u 92. probušio Klopovu mašinu! Viljareal pogotkom u nadoknadi vremena stekao minimalnu prednost od 1:0 pred revanš na Enfildu kroz sedam dana.

Paklen revanš polufinala Lige Evrope gledaćemo za sedam dana na Enfildu, a Liverpul će morati da se đavolski namuči kako bi potopio jako snažnu Žutu podmornicu i nadoknadio zaostatak od jednog gola iz večerašnjeg duela.

A sve je izgledalo kao laganica za Liverpul i Jirgena Klopa, koji su 90 minuta imali dobar rezultat, a onda je posle trenutka nepažnje u odbrani gostiju i fantastične lopte kapitena Bruna, Denis Suarez sjajno pobegao i poslužio Adrijana, a ovaj rutinski matirao Minjolea za 1:0 i pobedničku euforiju na Madrigalu.

Nije Liverpul bio loš večeras, imao je dobre šanse čak i da slavi, ali su sami krivi što na kraju nisu izdržali. Već u petom minutu gosti su mogli do vođstva, ali je Džo Alen propustio dobru priliku da savlada Serhija Asenja.

Ovaj detalj trgnuo je domaćine, a samo koji minut kasnije Roberto Soldado je šutirao za malo neprecizno. Simon Minjole je bio na mukama u 21. minutu nakon pokušaja Tomasa Pinje, a odličnu šansu u finišu prvog dela propustio je opet Soldado, koji je mogao da se proslavi u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo ofanzivu Viljareala, a već u 46. minutu Sedrik Bakambu je posle kornera pogodio stativu. Mogao je i Liverpul da dođe do gola na drugoj strani, Roberto Firmino je u 65. minutu sjajno umakao čuvarima, dobro je šutirao, ali je lopta pogodila stativu, pa je propala možda i najbolja prilika za goste. Iako se činilo da će ovaj meč imati miran finiš pravu smo dramu gledali u njenom finišu.

Prvo je u 87. minutu Minjole fanatastično odbranio zicer Bakambuu u situaciji jedan na jedan u kojoj je tamnoputi golgeter morao da postigne gol, a posle kornera na drugoj strani i Liverpul je imao fantastičnu šansu, ali je posle sprinta od šezdeset i kusur metara sa loptom Alberto Moreno očajno šutirao preko gola. I kada se očekivalo da se meč završi remijem, usledio je majstorski gol domaćina, koji će znatno otežati posao engleskom timu u revanšu u pokušaju da se domognu finala u Bazelu.

Izvor: mozzartsport.com

Komentari / 0

Ostavite komentar