ABA finale: Mega je bila borbena, ali je Zvezda povela sa 1:0!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Leks sa 95:88 i poveli u finalnoj seriji ABA lige sa 1-0.

Košarka 28.04.2016 | 21:40
ABA finale: Mega je bila borbena, ali je Zvezda povela sa 1:0!

Šampion regiona i Srbije rutinski je stigao do pobede, iako se desetkovan sastav Mega Leksa pokazao mnogo bolje od očekivanog.

Zvezda je u nekoliko navrata ispuštala prednost, a gosti su čak i vodili pred start poslednje deonice. Ipak, Marko Simonović je sjajnom serijom doneo Zvezdi dvocifrenu prednost početkom poslednjeg perioda, a meč je definitivno rešio Marko Gudurić sa sedam vezanih poena u samom finišu.

Majk Cirbes imao je 17 poena i 12 skokova, Kvinsi Miler je uz 17 poena imao 6 asistencija i 3 skoka, Simonović je ubacio 15, a Lazić 12 poena. Kod gostiju, Ivanović je imao 25 poena i 6 asistencija, a Simeunović 20 poena i 4 skoka.

Druga utakmica finala na programu je u subotu takođe u Pioniru, a titulu će osvojiti tim koji prvi stigne do tri pobede.

Tok utakmice:

Mega je veoma agresivnom igrom na startu pokušala da iznenadi crveno-bele koji su bili spremni za takvu igru tima Dejana Milojevića.

Zvezda je od starta preuzela vođstvo, a već posle minut i po teren je morao da napusti Nemanja Dangubić zbog povrede skočnog zgloba. Branko Lazić, Stefan Jović i Majk Cirbes su dominirali u prvih pet minuta, pa je Milojević reagovao tajm-autom – 18:11.

Mega se nije predavala i uspela je da zadrži priključak do kraja prve deonice. Ivanović i Nikolić su mučili odbranu Zvezde, pa su crveno-beli posle 10 minuta imali samo dva poena prednosti – 27:25.

Malo po malo ekipa Mege se vraćala u meč i početkom druge četvrtine je uspela da preuzme vođstvo. Zagorcu i Ivanoviću se u drugoj deonici priključio Danilo Nikolić koji je ubacio dve vezane trojke i postao prvi dvocifreni igrač gostiju u 16. minutu – 37:35.

Zvezda se uozbiljila u finišu prvog poluvremena, stekla je ponovo sedam poena prednosti, ali je primila trojku uz faul u finišu, pa je Mega imala samo minus tri nakon 20 minuta – 48:45.

Početak treće deonice je, kao i početak utakmice, pripao Zvezdi. Crveno-beli su poenima Kinzija, Cirbesa i Milera brzo došli do devet poena prednosti, ali su se, slično kao i u prvom delu, opustili.

Mega je to odmah iskoristila i serijom 7-0 se vratila u meč – 57:55 u 25. minutu. Ušla je Zvezda u ritam Mege koja je uspevala da zahvaljujući lošem šutu sa distance crveno-belih ostane u igri.

Dva minuta pre kraja treće deonice gosti su ponovo poveli poenima Ivanovića, a posle trojke Zagorca Mega je imala +2 posle 30 minuta – 70:68.

Ono što su propustili da urade u prve tri deonice igrači Zvezde su nadoknadili na startu poslednje. Marko Simonović je sjajnom minijaturom pokrenuo veliku seriju.

Ubacio je koš uz faul, a potom i dve vezane trojke, da bi posle nove trojek Milera Zvezda došla do +11 – 83:72.

Mega se nije predala, uspela je tri minuta pre kraja da smanji na -4 posle nekoliko vezanih poena Ivanovića, a meč je prelomio Marko Gudurić sa sedam vezanih poena – 95:86.

Izvor: B92

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar