Da kosa brže raste

Da bi kosa rasla brže i gušće, morate da uložite dosta truda u njenu negu, a da biste to postigli poslušajte savete, britanskih stručnjaka u vezi sa četkanjem, korišćenjem ulja i pranjem

Moda i ljepota 25.04.2016 | 14:18
Da kosa brže raste

Voleli biste da vaša kosa bude duga, lepa i zdrava kao u reklamama, ali to vam baš ne polazi za rukom. Možda joj ne poklanjate dovoljno pažnje? Da bi kosa rasla brže i gušće, morate da uložite dosta truda u njenu negu, a da biste to postigli poslušajte savete, britanskih stručnjaka:

Četkanje

Nemojte da se plašite da malo grublje četkaste kosu, jer na taj način ubrzavate cirkulaciju krvi u koži i pomažete joj da brže raste.

Ulje jednom nedeljno

Nanesite bademovo ulje na celu dužinu kose barem jednom nedeljno, pre spavanja i operite kosu ujutro. To će vašim vlasima osigurati potrebnu negu i dati im toliko željeni sjaj.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je veoma važna za rast kose, zato u vašoj ishrani treba da se nađu jaja, orasi, lešnici, bademi, spanać, seme suncokreta i hladno ceđena biljna ulja.

Mlaka voda

Prilikom pranja izbegavajte vruću vodu jer širi pore na temenu i tako pospešuje opadanje kose. Zato radije koristite mlaku vodu.

Blagi šamponi

Redovno pranje je jednako važno kao i nanošenje ulja, pa slobodno perite kosu blagim šamponom najviše tri puta nedeljno.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar