Novinari naljutili Alonsa i dobili JAKE odgovore!

Na neprijatna pitanja o karijeri španskog vozača usledili su veoma samouvereni odgovori.

Ostali sportovi 30.04.2016 | 13:00
Novinari naljutili Alonsa i dobili JAKE odgovore!

Dvostruki šampion sveta u Formuli 1, iz slavnih vremena Renoa (2005, 2006), Fernando Alonso, vratio se na stazu posle teškog udesa koji je doživeo na startu sezone i, bar u izjavama, pokazao da ga samopouzdanje nije napustilo.

Štaviše!

Pred Veliku nagradu Rusije, koja će biti vožena u nedelju, 1. maja od 14 časova, sadašnji as nekonkurentnog, ali slavnog Meklarena, rekao je da bi – za slučaj da svi vozači voze isti bolid – on na kraju bio najbolji.

"Ako bismo svi vozili isti bolid, uveren sam da bih pobeđivao. Ne znači da bih dobio svakoga u kvalifikacijama, ne znači da bih bio najbolji na kiši, neću da kažem ni da sam najbolji vozač, ali generalno mislim da bih na kraju završio kao prvi", rekao je Alonso, koji se ne kaje zbog povratka u Meklaren.

Smatra da će saradnja sa Hondom kad-tad doneti rezultate.

"Ubeđen sam u to. Zato sam i produžio ugovor do 2017. godine", rekao je Alonso, koji je od odlaska iz Renoa 2006. vozio za dva najslavnija tima, Meklaren (2007) i Ferari (2010-2014), u međuvremenu vozio je još dve sezone u nekonkurentnom Renou (2008-2009).

Iz Meklarena je 2007. morao da ode zbog sukoba sa Luisom Hamiltonom, koji je naredne sezone osvojio titulu, a kada je stigao u "skuderiju", Ferari je brzo izgubio korak za konkurencijom i Alonso nije vozio automobil kadar za najveća dela.

Od povratka u Meklaren, prošle sezone, uglavnom se borio da uopšte osvoji bod ili dva, pa nije mali broj onih koji smatraju da je Španac pravio pogrešne odluke.

"Da, mogao sam da vozim Red Bul, ali... Red Bul je bilo energetsko piće kada sam ja imao priliku da potpišem za njih", pola u šali, pola u zbilji rekao je Alonso za "As".

"Mercedes... I oni su bili tu, ali imate primer kad se Mihael Šumaher vratio u Formulu 1, jer je Mercedes bio dobar projekat, tri godine se mučio da uđe u treću rundu kvalifikacija", dodao je.

"U ovom trenutku čini se da svi imaju pravo da kritikuju, ali činjenica je da su timovi u koje sam dolazio, a naročito oni iz kojih sam odlazio, napredovali. To objašnjava i činjenicu da je Reno 2006. prestao da pobeđuje. Kada sam otišao iz Meklarena, oni su osvojili titulu, a posle toga više nisu", ispričao je Alonso svoj rezon, verovatno trudeći se da uputi na to da je tim rastao s njim u kokpitu i da je mehaničarima davao dragocene informacije sa staze.

Oni koji ga ne vole, to će razumeti na drugi način, naravno...

"A kada sam napustio Ferari, nisu ništa uradili, izgubili su celu prošlu godinu i ove su počeli loše. Tako da je ideja o tome da tim magično procveta kada ja odem – besmislena".

Alonso ima 34 godine, pored dve titule prvaka sveta ima i 32 pobede, 97 podijuma i 22 pol-pozicije, ali nema pobedu od Velike nagrade Španije 2013. godine.

Prošlu sezonu završio je na očajnom, 17. mestu sa svega 11 bodova.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DraganAlonso

02.05.2016 02:24

Idol moj! Najbolji moj šampion!

ODGOVORITE