"Krajina osiguranje" posluje nezakonito!

Turbulencije u banjalučkom ''Krajina osiguranju''. Agencija za osiguranje Republike Srpske izvršila je kontrolu poslovanja ovog društva.

Republika Srpska 20.04.2016 | 22:00
"Krajina osiguranje" posluje nezakonito!

BN televizija je u posjedu dokumenta u kojem su pobrojane sve neregularnosti. Smjena direktora, otpuštanje radnika, sporne transakcije, samo su neke od stavki koje govore o problemima u ovom osiguravajućem društvu.

Kako nam je potvrđeno, juče je smjenjen direktor Bakir Pekušić. Na telefonske pozive danas nije odgovarao, a na čelu "Krajina osiguranja" je bio samo mjesec i po dana.

O razlozima njegove smjene niko ne želi da govori. Na njegovo mjesto danas je došao Vedran Špirić. Ni novi direktor nije imao vremena za izjave jer mu je danas prvi radni dan.

Šta je tačno utvrdila kontrola – nisu mogli da otkriju. Sve pravdaju poslovnom tajnom.

Rješenjem koje je izdala Agencija naloženo je ''Krajina osiguranju'' da suspenduje odredbe Statuta u dijelu u kojem se predsjedniku i članovima Upravnog odbora daju nezakonita ovlašćenja.

Zabranjeno je predsjedniku UO i vlasniku 25 odsto akcija, Navinu Agarvalu, da raspolaže novcem na bankovnim računima ''Krajina osiguranja''.

U vanrednoj kontroli utvrđeno je da je američki biznismen indijskog porijekla, 6 miliona maraka koliko je uplatio za kupovinu akcija, prebacio nezakonito na svoja dva preduzeća registrovana u Banjaluci.

Navin Agarval je krajem prošle godine dokapitalizacijom ''Krajina osiguranja'' vrijednom 6, 9 miliona maraka postao većinski vlasnik ovog društva u kojem je do tada većinski udio imao Akcijski fond Republike Srpske.

Radnici ne smiju pred kameru, ali kažu da se u ''Krajina osiguranju'' više ne zna ko pije a ko plaća.

Novi vlasnik je odmah po dolasku smjenio tadašnju direktoricu Milu Gromilić koja danas nije željela da daje izjave. Baš kao ni nekoliko radnika koji su dobili otkaze, a važili su za najbolje agente.

Za ponašanje sada već bivšeg direktora Bakira Pekušića nisu štedjeli na kritikama. Kažu, čekaju rasplet situacije i martovsku platu.

(BN Televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Slobo

20.04.2016 20:10

CILJ NAVEENA AGGARWAL JE DA IZVUČE 6.9 MIL.KM KOLIKO JE ULOŽIO U KRAJINA OSIGURANJE I NEĆE BIRATI SREDSTVA DA TO OSTVARI. BAKIR PEKUŠIĆ SE USPROTIVIO U SPROVOĐENJU NEKE NAVEENOVE LUDE NEZAKONITE IDEJE, JER DIREKTOR ODGOVARA ZA ZAKONITOST RADA PRIVREDNOG DRUŠTVA. NAĆI ĆE NAVEEN VEĆ NEKOG JADNIKA ZA POZICIJU DIREKTORA KOJI ĆE IZVRŠAVATI SVE NJEGOVE NALOGE I POTPISIVATI SVE ŠTO MU OVAJ KAŽE. INSPEKTORI ZA PRIVREDNI KRIMINAL TREBA DA OTVORE KANCELARIJU U ZGRADI KRAJINA OSIGURANJA

ODGOVORITE
Name

Marko

20.04.2016 20:28

Agencija za osiguranje u saradnji sa inspektorima za privredni kriminal MUP-a moraju svakodnevno pratititi finansijske transakcije koje obavlja Krajina osiguranje, jer je Indijac ispoljio jasne namjere da izvuče što prije uloženih 6,9 miliona KM i da zagrabi još i ono rezervi što je ostalo poslije 8-godišnje kleptomanije Mile Gromilić, a potom na prvi let za Čikago. Ali uporedo treba Milu Gromilić privesti pred lice pravde, jer je ona svojom pljačkom i špekulantskim vođenjem firme ovo stanje i prouzrokovala.

ODGOVORITE
Name

A Slaviša Kovačević?

20.04.2016 20:40

Za turbulencije u Krajina osaiguranju moraju odgovarati Mila Gromilić, Slaviša Kovačević- predsjednik Upravnog odbora imenovan ispred SNSD-a i Indijac za trenutna dešavanja. Slavišu Kovačevića današnjeg funkcionera SDS_a niko ne spominje u vezi propasti Krajine, a on za stan u Beogradu pokloni poslovni prostor Krajine od 200 kvadrata u Gospodskoj ulici u Banja Luci i nikom ništa. E neće moći.

ODGOVORITE
Name

krajina

21.04.2016 05:56

A gospodin Djekic

ODGOVORITE
Name

Mikan

21.04.2016 10:01

Osiguravajuća društva iz Republike Srpske mole Naveena Agarwalla da za direktora Krajina osiguranja imenuje Milu Gromilić, jer će mu ona biti od naveće koristi da brzo ostvari svoj cilj i izvuče pare. Ona u takvim poslovima ima zavidno iskustvo. Tako će se okončati i višegodišnja serija zvana Krajina osiguranje, jer će ga njih dvoje dokrajčiti za 2-3 mjeseca, a nama pomoći u eliminaciji jednog nezdravog konkurenta.

ODGOVORITE
Name

sipka

23.04.2016 15:35

Za sve je kriv i odgovoran Sipka Dragutin

ODGOVORITE
Name

goran

23.04.2016 15:53

Komentari ne zasuzuju paznju jer je glupo bilo sta komentarisati.