Tetoviranje kanom

Tradicija bojenja tijela kanom potekla je iz stare Indije. Brojni obredi u Indiji karakteristični su i po tome što se koristi upravo ovaj vid obilježavanja tijela. Ova vrsta tetoviranja je popularna i u arapskom svijetu. Motivi se razlikuju od područja do područja, a posebno su aktuelne za vrijeme ljeta. Ovakve tetovaže možete uraditi i kod nas i ne morate čekati ljeto.

Moda i ljepota 18.04.2016 | 12:04
Tetoviranje kanom

Oslikavanje tijela kanom se tradicionalno radi u Indiji i arapskim zemljama, a poslednjih godina je postalo popularno i u Evropi kao privremena tetovaža.Već 5000 godina unazad kana se upotrebljava u kozmetičke svrhe, a neki čak vjeruju da ima i ljekovita svojstva. Umjetnost šaranja kanom se razlikuje od regiona do regiona. Različiti dizajn ima različita značenja u pojedinim kulturama: dobro zdravlje, plodnost, mudrost i spiritualnu prosvetljenost.

Bojana je počela ovim da se bavi prije nekoliko godina. Kako se bavi slikanjem, svoj talenat je primijenila i u iscrtavanje najrazličitijih motiva na tijelu.Inspiracije joj ne nedostaje i najviše voli kada joj prepuste izbor same tetovaže.

Kada je riječ o postupku tetoviranja bezbolno je i privremeno i za razliku od trajne tetovaže nije potrebno da se zauvjek obavežete jer će se vremenom skinuti. Ova tetovaža blijedi u periodu od jedne do četiri nedjelje, u zavisnosti od mjesta na tijelu na kome je i koliko dugo se suši nakona samog crtanja.

Kada završite ostavite kanu da se suši na koži barem jedan sat. Osušenu pastu za kože skinite lagano, bez trljanja. Poslije skidanja kane koža bi trebala ostati suva barem 24 sata. Opširnije u prilogu:

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar